Nosi se neki novi minimalizam

Nosi se neki novi minimalizam

Novi minimalizam 2017.

@talisa_sutton

Jednostavnost linija, krojeva i neutralnih boja dosad je bila utkana u svaki komad iz minimalističkog ormara. Pravilne linije klasičnih krojeva spojene s bijelom i crnom bojom stvarale su komade vrijedne investicije. Prepoznatljiva estetika minimalizma svela se na jednostavnost koja je istovremeno donosila čar i udobnost, ali i monotoniju poznatog. I dok je modni svijet iz sezone u sezonu donosio svježe i uzbudljive trendove, minimalizam se sveo na nekoliko klasika i poznatih formula koji su stvarali svestrane, ali uvijek slične kombinacije.

Novi minimalizam 2017.

@brittanybathgate

NOVA PRAVILA KOJA DONOSI MINIMALIZAM

Ipak, u posljednjih nekoliko sezona dizajneri iza čijih se kreacija nalazi minimalistička estetika počeli su mijenjati pravila kroz nove krojeve i siluete, a it djevojke s minimalističkom garderobom minimalizam su mijenjale kroz svakodnevne kombinacije u kojima su izvlačile ono najbolje iz svakog jednostavnog komada. Sve popularniji trendovi skandinavske estetike i androginog stila također su unosili svježinu u minimalni stil i krojili nova pravila minimalizma. Rezultat utjecaja novih trendova i kreativnih ideja je minimalizam koji je prešao granice poznatog i stvorio komade koje su krojila i obojala neka nova pravila.

Novi minimalizam 2017.

@haleboyd

Crna i bijela boja još uvijek su omiljeni koloristički izbor unutar minimalističkog ormara. Ipak, njihova jednostavost i svestranost sada je poslužila kao savršeni početak istraživanja novih silueta i krojeva. Stroge linije klasičnih krojeva zamijenila je igra linija i oblika koja je stvarala zanimljive siluete. Iako su zadržali dio svoje jednostavnost i sačuvali duh minimalizma, bijeli i crni komadi daleko su od poznatog i monotonog.

Novi minimalizam 2017.

@brittanybathgate

Uzorci koji su se gotovo uvijek zadržavali izvan minimalističkog ormara sada su kroz jednostavne grafičke oblike unijeli svježinu u minimalistički look. Prugice, igre pravilnih linija i apstraktnih mrlja pronašle su svoje mjesto unutar jednostavnih kombinacija. Klasičnim krojevima uzorci su donijeli novi izgled i pretvarali ih u istaknute komade unutar svakog minimalističkog ormara.

Jednako poput uzoraka, različite teksture uspješno su razbijale monotoniju jednostavnih komada. Plisirani komadi i oni koje su krasili materijali prirodno istaknute teksture mijenjali su izgled i karakter poznatih klasika. Od novog romantičnog minimalizma koji su donosile plisirani efekt i izvezeni detalji do snažnog izgleda sjajne kože i satena ili grubog pletiva i tvida, minimalizam je kroz zanimljive teksture unio uzbudljivo unutar granica poznatih krojeva.

Novi minimalizam 2017.

@saskaludilo

Nakon grafičkih uzoraka i zanimljivih tekstura, novi minimalizam zakoračio je u svijet boja. Jednostavnim krojevima poznatih klasika odlično su pristajale jarke boje i nježni pastelni tonovi. Crvena je donosila klasičan i moćan izgled, pastelni nijanse naglašavali su romantiku unutar naizgled stroge minimalističke estetike, dok su it boje poput ružičaste i zelene minimalizam približile aktualnim trendovima i široj modnoj publici.

Kako izgledaju nova pravila minimalizma na uličnoj modnoj pisti? Nekoliko odličnih kombinacija naših omiljenih minimalistica koje ćete lako ostvariti unutar svojeg ormara donosimo vam u nastavku.

Novi minimalizam 2017.

@meowiie

Novi minimalizam 2017.

@lifeofboheme

Novi minimalizam 2017.

@double3xposure

Novi minimalizam 2017.

@meowiie

Novi minimalizam 2017.

@brittanybathgate

Novi minimalizam 2017.

@charliemay

minimalizam-saskaludilo0

Novi minimalizam 2017.

@double3xposure

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori