Novi hrvatski brend ženstvenih haljina

Novi hrvatski brend ženstvenih haljina

lamarpe4

U studenom prošle godine, na domaćoj modnoj sceni pojavio se novi brend – Lamarpe. Iza njega stoje dvije mlade poduzetnice, koje su svoju ljubav prema modi odlučile pretočiti u modnu liniju. Krajem 2016. lansirana je i njihova prva kolekcija, ženstvena i elegantna, no u svojoj suštini jednostavna, po mjeri modernih žena koje za formalne prigode biraju estetiku, ali i funkciju.

lamarpe3

Ideja je nastala spontano nakon što su sjele na kavu te zaključile da sve one haljine koje bi mogle obući i nositi, mogu kreirati i same. U svojoj debitantskoj kolekciji, spojile su nepogrešivu klasiku bijele, crne i bordo boje, a kao jedan od ključnih materijala poslužila im je čipka, koja se ujedno pojavljuje i u ulozi glavnog detalja. Upravo su materijali dizajnericama bili najveći izazov te su po pitanju njih postavile visoke kriterije. Željele su (i uspjele) pronaći one materijale koji će pri nošenju pružati maksimalnu udobnost i praktičnost te istovremeno biti ‘zdravi’, odnosno bez utjecaja na naše zdravlje i zdravlje kože koja ih nosi.

lamarpe2

Ponudu brenda Lamarpe čini sedam modela haljina i kombinezon, s pažljivo biranim detaljima i teksturama. Neki od modela osmišljeni su kao višenamjenski te se mogu nositi u svečanim i poslovnim prigodama, a ono čime se dizajnerice ponose jest upravo to što je svaki model rađen ručno s puno ljubavi i pažnje te je svaki proizveden u Hrvatskoj.

lamarpe

Kolekcija je najavljena kampanjom koja je snimljena u poznatom hrvatskom dvorcu čiji ambijent donosi dašak bezvremenske elegancije, baš kao i Lamarpe modeli. U međuvremenu, dizajnerice rade na novoj kolekciji i pripremaju modnu reviju, a sve o njihovom brendu i kolekciji saznati možete na njihovoj web stranici http://lamarpe.com/, dok u galeriji u nastavku donosimo modele:

Učitati još
Zatvori