L’ Mono je novi hrvatski brend

L’ Mono je novi hrvatski brend

lmono_hanger_01 post

L’ Mono je novi hrvatski brend mlade dizajnerice Lane Mesić. Kombinirajući materijale i istražujući krojeve želja joj je bila kreirati jedan univerzalni modni komad koji bi savršeno funkcionirao kao unisex komad za više sezona te koji bi se uklapao i u čak nekoliko suprotstavljenih modnih stilova – posebno kao komad koji ‘spaja’ raskošniji modni izraz i minimalizam.

lmono_hanger_02 post

Krajnji rezultat ovog modnog istraživanja jest L’ Mono koji se bazira na jednom osnovnom modelu modnog komada izvedenog iz kroja klasičnih kimona. Radi se o unisex ogrtaču, kaputu koji kao vječni i klasični komad zaokružuje nadolazeće proljetnu, ljetnu, čak i jesensku sezonu.

L'mono_03 post

Inspirirani estetikom minimalizma svojim jasnim i naizgled jednostavnim krojem L’ Mono uklopit će se u razne modne izričaje – od onog klasičnog, minimalističkog, no i bogatijeg stila. Predimenzionirani kroj omogućuje mu preuzimanje uloge lakšeg kaputa u ovom prijelaznom razdoblju. L’ Mono dolazi u nekoliko varijanti boja – tople smeđe, tamne antracit sive, bijele i raskošne crvene.

lmono_hanger_04 post

Svaki je ručno oslikan s motivom listova u određenoj boji koja još više naglašava njegov kompleksan karakter. Antracit sivi je izveden u dvije varijante oslika te time omogućava složenije modne kombinacije, dok bijeli, smeđi i crveni dolaze u jednoj jedinstvenoj varijanti oslika.

lmono_hanger_03 post

Svaki ima i odgovarajući oslikani remen te time omogućava složenije kombinacije u funkciji ogrtača u nehajnoj, ležernoj varijanti u slučaju da se remen ne koristi, dok s remenom kimona dobivaju karakteristično naglašeni struk, oštru liniju te izraženu ‘smart’ elegantnu notu. Suptilni oslik s izraženim bojama suprotstavljen je karakteru materijala te s tom zanimljivom kombinacijom ističe svoju svježu i neobičnu kreaciju.

L'mono_24 post

Sva kimona izrađena su od prirodnog materijala, pamuka, u teškoj izdržljivoj varijanti, dok crveni dolazi u mekanijoj, lepršavijoj varijanti lana. Svaki je pakiran u za njega posebno izrađenoj kutiji u kojoj ćete naći i upute za održavanje.

T.R.
Foto: Tom
Modeli: Mara Tadić i Juraj Vuglač

Učitati još
Zatvori