Povodom rođendana Coco Chanel, stiže nam njena nova biografija

Nina Cosford’s illustrations from the new book “Coco Chanel."

Povodom današnje 123. obljetnice rođenja modne dizajnerice Gabrielle Coco Chanel, koja je svojim radom zauvijek promijenila lice mode, u prodaju prigodno stiže nova biografija o ovoj modnoj ikoni, i to u ilustriranoj verziji. Ilustracije su djelo Nine Cosford, a tekst potpisuje Zena Alkayat, koja je u istraživanju života slavne Coco proučila sve knjige do kojih je mogla doći, pa čak i one s intimnijim pristupom i uvidom u njen život ‘Coco Chanel: An Intimate Life’ i ‘Coco Chanel: The Legend and the Life’.

Nina Cosford’s illustrations from the new book “Coco Chanel."

Autorice riječju i slikom prate komplicirani privatni i ljubavni život poznate dizajnerice, ali i zvjezdanu karijeru kojom je zauvijek zadužila današnje generacije u modnoj industriji. U knjizi će svaki čitatelj pronaći i neke sočne potankosti, poput toga kako je Coco odgovorila Christianu Dioru i Pierreu Balmainu, koji su kao opreku njenom dizajnu u svijet modeli uveli restriktivnu siluetu pješčanog sata, a tu su i neki od njenih najlegendarnijih citata, kao i isjećci iz privatnih pisama i dnevnika, popraćeni šarmantnim ilustracijama svega što simbolira svijet kuće Chanel.

Nina Cosford’s illustrations from the new book “Coco Chanel."

Knjiga ilustracija koja daje još jedan pogled na život dizajnerice koja se svojom strašću i vizijom popela na modni tron, dostupna je u prodaji izdavačke kuće Chronicle Books.

Foto: Chronicle Books
0