Mlada hrvatska dizajnerica u Berlinu

nika-tom-16

Mlada hrvatska dizajnerica Nika Čuić pod imenom NIKA TOM predstavila je svoju novu kolekciju ‘S101’ prije nekoliko dana na Berlin Alternative Fashion Week-u.

Kolekcija je inspirirana djelima francuskog umjetnika Pierrea Soulagèsa. Umjetnikove slike poznate su po beskrajnoj dubini crne boje koja je stvorena igrajući se refleksijom svjetla. Specifičnom tehnikom nabiranja tkanine, odnosno njenom manipulacijom, prenesena je tekstura ulja na platnu na teksturu tkanine koja joj daje isti trodimenzionalni efekt kao i pripadajućim slikama.

nika-tom-14

Broj 101 se odnosi na broj nabora prvog odjevnog predmeta kojim je bio cilj opravdati prvotnu ideju. Iz početnog koncepta stvorena je cijela kolekcija kroz koju se isti provlači, od početne crne tkanine, pa do bijele, traper te tkanine kariranog uzorka.

nika-tom-13

nika-tom-12

Kampanja je snimljena u prostoru tvornice Grafokarton u suradnji s fotografom Ivanom Čuićem. Make-up potpisuje Ana Pećanić, a frizuru Nikolina Špiljak iz salona Nicole-Nicole, dok su se ispred kamera našle Iva Jelinčić i Petra Bulić.

nika-tom-9

nika-tom-8

nika-tom-7

nika-tom-6

nika-tom-5

NIKA TOM 1

Foto: Ivan Čuić

Make-up: Ana Pećanić

Frizura: Nikolina Špiljak, salon Nicole-Nicole

Modeli: Iva Jelinčić i Petra Bulić

0