We can be (s)heroes: Nensi Perić Terčić
We can be (s)heroes: Nensi Perić Terčić

We can be (s)heroes: Nensi Perić Terčić

Nensi Perić Terčić, na društvenim mrežama poznata kao @the_lady_in_the_car, neobično je hrabra, svoja i drugačija žena. Zaljubljena u automobile i brzu sportsku vožnju, ova je dama u automobilu toliko životna, ženstvena i jednostavna da smo je bez razmišljanja uvrstili u kategoriju moderne heroine.

Nensi Perić Terčić

Nensi je diplomirana menadžerica u sportu i strastvena zaljubljenica u sportske automobile, vrtoglave brzine i život, a svoju je ljubav prema brzim automobilima pretočila u uspješan posao. Kada nije za volanom neke od svojih jurilica, ova poslovna žena spretno organizira događanja vezana uz automobilski sport.

S Nensi smo razgovarali u njezinom prirodnom okruženju, na grobničkoj trkaćoj stazi, gdje nas je na par sati pustila u svoj uzbudljivi svijet.

Nensi Perić Terčić
Nensi Perić Terčić
  • Posebna si vrsta dame za volanom. Ona koja na stazi obara rekorde u brzini. Jesu li brzi automobili prestali biti zabava rezervirana samo za dečke?

Volim brze automobile, a staza je najbolje mjesto za iskoristiti njihove performanse. Autosport je kod mene prisutan od malih nogu, često vozim na stazama po Europi, a na grobničkoj stazi imam rekord kruga u ženskoj kategoriji. Ne vidim razlog zašto se više žena u Hrvatskoj ne bavi autosportom, jer jako puno žena već vozi izvrsne sportske automobile i mislim da ta zabava odavno nije rezervirana samo za dečke. Vrijeme je  da se počnu rušiti stereotipi i da se više žena upusti u sigurnu sportsku vožnju na stazi. Žene većinom nakon svoje prve vožnje na stazi komentiraju kako ne znaju zašto se prije nisu odvažile na vožnju i odmah rezerviraju iduću vožnju.

O stereotipima

  • Tvoj te Instagram profil @the_lady_in_the_car predstavlja kao ljubiteljicu brzih automobila, suprugu, menadžericu koja organizira automobilska događanja, ali i atraktivnu ženu koja plijeni pažnju gdje god se pojavi. Misliš li da žena današnjice zaista može biti sve što poželi?

U svakome od nas kriju se razni talenati i stvari u kojima smo dobri. U životu je najvažnije otkriti koji su to naši darovi i koji od njih nas ispunjavaju i, shodno tome, koje od njih želimo dalje razvijati. Mi žene možemo sve, pitanje je samo što želimo. Na početku karijere imala sam velike strahove kako će me muškarci prihvatiti i kako će se odnositi prema meni.

‘Mislim da je nama ženama samo nebo granica’

Prva mi je želja bila naučiti voziti automobil na stazi i trebalo mi je dugo vremena da počnem opušteno voziti, pogotovo zato jer sam bila jedina žena među muškarcima. Kada sam to savladala i postala brža čak i od nekih muškaraca, izazov je bio organizirati evente na kojima ću moći drugim ljudima približiti brzu vožnju na stazi. Eto i to sam uspjela. Mislim da je nama ženama samo nebo granica.

Nensi Perić Terčić

Što Nensi Perić Terčić posebno ispunjava?

  • Voziš brze automobile, a usto se baviš i organizacijom vožnje brzih automobila na Grobniku. U čemu više uživaš?

Kako je moj posao usko vezan uz automobile, mogu slobodno reći da svakodnevno uživam i u poslu i u automobilima. Organiziram više različitih evenata na automotodromu Grobnik. Na eventu „track day“ imate priliku isprobati voziti svoj vlastiti automobil na stazi, a na eventu „driving experience” možete sjesti za volan super sportskih automobila, kao što su primjerice Ferrari 488 GTB ili Porsche GT3RS.

Posebno me ispunjavaju trenutci kada vidim osmjehe na licima žena i muškaraca nakon vožnje u nekom od automobila koji su htjeli provozati od malih nogu. Ljepota ovog mog posla je to što mogu nekome uljepšati dan i pomoći u stvaranju dobrih uspomena.

‘Voljela bih osnovati ženski klub’

  • Kako su te muški kolege prihvatili? I tko je emotivniji i strastveniji oko automobila i utrka, ti ili oni?

Odrastala sam uz puno muških prijatelja pa mi je prirodno i na poslu biti okružena muškarcima. Njihova strast i emocije prema automobilima naučili su me puno stvari o poslu i naravno o samim automobilima. Muškarci su fokusiraniji, nisu kao mi žene koje u jednoj sekundi možemo razmišljati o tri različite stvari. Meni se na primjer dogodi dok vozim automobil na stazi da razmišljam o tome što ću skuhati za večeru (smijeh) dok se njima to zasigurno ne može dogoditi.

Girls roadtrip

Ipak, nedostaje mi ženska energija i željela bih okupiti ljubiteljice brzih automobila. Voljela bih osnovati klub gdje bi se okupljale žene koje dijele strast prema automobilima, modi i putovanju.

Ako se prepoznajete u tom opisu, slobodno mi se javite. Ja već zamišljam „girls roadtrip“ u prekrasnim automobilima, shopping u Firenzi i razgledavanje Toskane.

Nensi Perić Terčić

‘Vjerujem u snažne žene’

  • Koliko su ti privatno, ali i za poslovni uspjeh, bile važne druge snažne žene?

Volim energiju snažnih žena. Jedna on njih je moja mama na koju sam se cijeli život mogla osloniti. Možda nije bila u ovom poslu, ali mi je svojom mudrošću pomogla da narastem u ženu kakva sam sada. Naučila me da budem hrabra i strpljiva, to je veliko blago za svaku ženu. S njom sam s nepunih 14 godina prvi put sjela za volan automobila. Ona je vjerovala u mene i u trenutcima kada sam htjela odustati od svojih snova, gurala me naprijed i zbog nje sam danas jaka žena. Zato vjerujem u snažne žene koje ostvaruju svoje snove i podupiru druge žene. Žene si međusobno trebaju pružati podršku.

  • Dokazuješ da je i na polju koje je donedavno bilo rezervirano samo za muškarce moguće biti i poslovno uspješna i istovremeno vrlo autentična žena. Koliko je ženske hrabrosti potrebno za to?

Treba puno hrabrosti, ali može se. Još uvijek se smatra kako je autosport rezerviran samo za muškarce, no ja sam tu da rušim predrasude. Nadam se da su vremena u kojima nešto dijelimo na žensko i muško iza nas. Važno je ostvariti se na svim područjima za kojima žudiš jer samo onda kada je žena zadovoljna, ona može to zadovoljstvo svojim životom prenijeti i na druge sfere života. Život nosi puno izazova i puno darova. Što hrabriji život i što usklađeniji s vlastitim vrijednostima, to su veći darovi života.

Nensi Perić Terčić

Strpljivost se uvijek nagrađuje

  • Što bi savjetovala mladim djevojkama koje se nalaze na početku svoje karijere?

Najbitnije je da vjerujete  u sebe, da ste hrabre i da imate viziju koju slijedite. Nikada ne dopustite kritikama da stanu na put do vašeg uspjeha, nekada se baš u tim kritikama nalaze  prilike za rast i razvoj. Kroz cijelu karijeru bitno je usredotočiti se na cilj, odnosno posao kojemu težite jer kada radite nešto što volite i u čemu uživate, bit ćete u tome i jako uspješne. I za kraj, budite strpljive, za uspjeh je potrebno vrijeme, ali i prave prilike. Strpljivi u konačnici uvijek budu nagrađeni.

Odlazimo s grobničke staze s dozom adrenalina u žilama i puni dobre energije nakon druženja s Nensi. Ona je jedna od snažnih i odvažnih žena kakve volimo, a njezina najveća snaga je ona unutarnja. Vođena osjećajima i spremna pokazati i svoju senzibilnu stranu, Nensi je i prava heroina, sposobna izboriti se za svoje snove i ostvariti ih pod svojim uvjetima. Baš kao i svaka (s)hero, vjeruje u snagu sestrinstva i međusobnu podršku žena.

Nensi Perić Terčić

Upravo takva je i nova limitirana kolekcija Answear.Laba, modnog brenda online trgovine Answear, Be Shero. Kolekcija Be Shero naglašava unutarnji osjećaj snage, slobode i ravnopravnosti žena, vjeruje u snagu sestrinstva i međusobnu podršku, a namijenjena je svim snažnim ženama koje se žele dobro osjećati u vlastitom tijelu.

Nensi nosi komade iz kolekcije Be Shero.

Sve komade iz limitirane kolekcije možete kupiti na Answear webshopu.

Učitati još
Zatvori