Najljepše haljine s revije Elieja Saaba

elie saab

Paris Fashion Week stiže nam kao kulminacija tjedana mode, a osim što se ondje definiraju glavni trendovi za iduću sezonu, svjetske trendseterice u francusku metropolu dolaze iz prve ruke uživati u prvoklasnoj pariškoj modi. Jedna od takvih revija, oko koje iz sezone u sezonu vlada ogromni ‘hype’ i zbog koje se redovito traži pozivnica više, ona je libanonskog dizajnera Elieja Saaba, koji ženske modne snove pretvara u stvarne bajke u obliku svojih nevjerojatnih haljina koje već na prvi pogled oduzimaju dah.

elie saab5

Iako je i ove sezone mogao biti repetitivan i u nekim novim bojama i detaljima predstaviti varijacije svojih najpopularnijih toaleta (ženska publika to mu realno ne bi zamjerila), Saab je odlučio u cijelu kolekciju unijeti faktor iznenađenja i nakratko napustiti svoju sigurnu zonu, kako bi istražio granice vlastitog dizajna. Već u njegovoj haute couture kolekciji koja je nedavno predstavljena primjetna je bila dizajnerova inspiracija magičnom Indijom, a i ovog puta, kreirajući ready-to-wear kolekciju prigrlio je neke etno utjecaje, kojima se približava mlađoj publici.

elie saab4

Serija kratkih i dugih boho haljina, izrađenih od najfinije čipke i ukrašenih cvjetnim vezovima etno prizvuka, resicama, vezicama, točkicama ili pak floralnim i tie-dye printevima, dala je naslutiti kako Saab odlučno cilja na mlade djevojke, koje će njegove profinjene kreacije nositi uz ‘choker’ ogrlice, bajkerske jakne, rokersko remenje te torbe i čizme prepune resica. Ovaj mračniji, dramatičniji, odvažniji i edgy glamur definitivno je osvježenje koje nam stiže iz Saabovog modnog laboratorija.

elie saab2

elie saab6

elie saab3

elie saab7

elie saab8

Foto: IMaxTree

0