Narukvice s motivom licitarskog srca

Narukvice s motivom licitarskog srca

moja-ti-6

Sve je više dizajnera koji prepoznaju potencijal nasljeđa i tradicije u okviru kreiranja potencijalnog suvenira. Ali modernog i nosivog suvenira, kojeg bi i sami kupili na putovanju kao simbol destinacije. I nosili dugo, dugo nakon toga.

Jedan takav primjer mogle bi biti najbolje prijateljice i studentice Ira Pećarević i Jelka Margarita Bogdanić. Jelka studira na arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, Ira na pravnom fakultetu u Zagrebu. Oduvijek su zajedno radile na sitnim projektima iz hobija, ali nikada ozbiljnije.

moja-ti-3

Mojati narukvice s malim licitarskim srcima

No sada su s jednom svojom idejom krenule dalje. Radi se o narukvicama s motivom licitarskog srca, odličnom inicijativom koja interpretira tradiciju u modernom svjetlu. Metalno ili plastično srce pričvršćeno je šarenom špagicom i kao takvo može se prilagoditi oko ruke. I ne mora samo biti suvenir, može se nositi svaki dan.

Moja Ti

Djevojke su se nedavno prijavile na natječaj Piece of Zagreb u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba s radovima licitar i tramvaj narukvica te Lenucijevom kutijom. Iako nisu osvojile nagradu žirija, Turistička zajednica ih je prepoznala. Na otvorenju izložbe Piece of Zagreb, 13. lipnja, u sklopu festivala Design District Zagreb, dodijeljeno im je posebno priznanje za radove uz najavu daljnje suradnje.

moja-ti-2

Zbog velikog interesa u samom startu stvoren je brend pod nazivom Mojati. Sve radove možete pogledati na Instagram profilu pod imenom @mojati_  te direktno kontaktirati Jelku i Iru.

moja-ti-5

moja-ti-4

Foto: Mojati

Učitati još
Zatvori