Tri načina nošenja nakita koje ćete htjeti isprobati

Zaks zlatna narukvica i zlatne naušnice

Minimalizam, maksimalizam

Ljepotu unutar jednostavnosti tražili su mnogi, a manje je više pristup kroz desetljeća se razvijao i postao mnogo više od privlačne ideje – filozofija iza svakodnevnih izbora, kako onih životnih, tako i onih unutar ormara.

Minimalizam je brzo i lako pronašao svoje mjesto u modnom svijetu. Ipak, nerijetko, vraćali smo se upravo njemu potpunom suprotnom konceptu – maksimalizmu. Iako je neosporno da se krojevi, siluete, boje i detalji uvijek nalaze u središtu modnih trendova, izmjene minimalističke i maksimalističke estetike ono su što je zapravo najznačajnije mijenjalo modni svijet i modne trendove.

Danas, kada da se čini da su sva pravila unutar modnog svijeta nestala, na jedno pitanje još uvijek tražimo odgovor – je li manje zapravo više?

Fokus na jednostavnost ili obožavanje raskoši dva su koncepta koja su se uvukla u svaki dio našeg ormara. Od boja, silueta i krojeva koji nas privlače do načina na koji svakodnevno, svjesno ili nesvjesno, biramo odjevne kombinacije. Osim odabira odjevnih komada koji čine početak svakog looka, o našem osobnom stilu i estetici kojoj težimo još glasnije progovaraju oni najsitniji detalji – nakit.

Modna pravila u svijetu nakita

U modnom svijetu, komadi nakita uvijek su se isticali kao oni posebniji i osobniji od svih drugih komada u našoj garderobi. Osim što nerijetko nosi i sentimentalnu vrijednost, nakit koji biramo i način na koji ga nosimo uvijek govori mnogo nama, našem stilu i filozofiji iza naših svakodnevnih kombinacija. Vrijedi li pravilo manje je više u svijetu nakita? Ako ste obožavatelj minimalizma – svakako, ako volite raskoš maksimalizma – ni najmanje.

Ako pravila nema, kako pronaći savršeni način kombiniranja nakita koji će pristajati vašem stilu i karakteru?

Zaks zlatna ogrlica i zlatna narukvica

Fokus na nakit

Najbolji način da pronađete svoj stil kada je kombiniranje nakita u pitanju je da se fokusirate na sam nakit. Istražite ponudu, otkrijte različite komade i isprobajte ih u različitim kombinacijama. Intuicija će vam pomoći da odaberete one savršene komade nakita i kombinacije nakita. Ako još uvijek tražite svoj osobni potpis u svijetu nakita (ili nekoliko ), Zaks je savršena destinacija za vas. U svakoj Zaks poslovnici možete istražiti najrazličitije komade zlatnog nakita i otkriti privlače li vas više oni jednostavni komadi s trendi pomakom ili raskošni nakit ukrašen dijamantima i dragim kamenjem.

Koji su neki od najpoželjnijih komada ove sezone? Zlatni nakit s dijamantnima istaknuo se kao vječno privlačan klasik s kojim ne možete pogriješiti, a koji u novoj Zaks kolekciji krasi suvremeni izgled. Modernu eleganciju pronaći ćete i u zlatnim Zaks komadima nakita s trendi, ali vrlo decentnim detaljima. Ako tražite nešto glasno i vibrantno, zlato u kombinaciji s dragim kamenjem kombinacija je koja će vas oduševiti.

Osim što ćete otkriti kakav vas nakit privlači i pronaći one ključne komade za svoju kolekciju, prilikom isprobavanja novih komada nakita iz aktualne kolekcije postat će vam jasnije i naginjete li više minimalizmu ili maksimalizmu ili se možda nalazite negdje između. Koji su načini kombiniranja nakita koje možete isprobati i među njima pronaći onaj savršeni za sebe (ili nekoliko njih)?

Tri načina nošenja nakita koje ćete htjeti isprobati

Nakit možemo kombinirati na bezbroj različitih načina, a svi oni mogu se svrstati u tri formule.

Zaks komplet zlatnog nakita s dijamantima i rubinima

Prvi način kombiniranja nakita onaj je koji svoj početak i kraj ima u jednostavnosti minimalizma. U duhu zlatnog manje je više pravila, jednostavnim kombinacijama dodajte tek jedan ili dva decentna komada nakita koji će se u minimalističkoj kombinaciji neutralnih boja i strogih krojeva istaknuti kao maksimalno efektan modni dodatak.

Drugi je njemu potpuno suprotan način kombiniranja nakita inspiriran je maksimalizmom i donosi igru raskošnih, upečatljivih, nerijetko masivnijih komada ukrašenih sjajnim draguljima, statement privjescima. I to u nekoliko efektnih slojeva. Iako vam za ovaj način kombiniranje treba i malo modnog prkosa i hrabrosti, efekt koji donose svakoj, čak i najjednostavnijoj kombinaciji poput male crne haljine je nenadmašan.

Treći i posljednji način kombiniranja nakita onaj je koji koketira s prva dva, stavlja fokus na aktualne trendove, teži za skladom, estetski privlačnom ravnotežom. Ponekad to će biti tek dva komada nakita, ponekad taj će sklad stvoriti njih deset u decentnim nizovima i slojevima.

Ako ste spremni pronaći svoj stil kada je nakit i kombiniranje nakita u pitanje te obogatiti svoju kolekciju komadima koji savršeno pristaju vašem stilu i karakteru, sada je savršeno vrijeme da zavirite u najbližu Zaks poslovnicu jer vas tamo čeka odlična akcija koja donosi 35% popusta na zlatni nakit te uvijek privlačne dijamante. Akcija traje do 25. studenog do 01. prosinca u svim Zaks zlatarnicama, a onu najbližu možete pronaći ovdje.

Foto: Zaks, Instagram

0