Super klasični look inspiriran 90-ima u kojem planiramo provesti ostatak godine

Posljednje dvije godine, cijeli svijet živi načinom života koji nitko nije mogao ni zamisliti. Ono što većini najviše nedostaje je bezbrižno druženje s ljudima koje vole. Mnogi su protekle blagdane proveli udaljeni od svojih najdražih i propustili prilike da podijele sretne trenutke s njima. Ususret ovogodišnjim blagdanima, svima nam je bio potreban val pozitivne energije i nada da će se radost opet proširiti svijetom.

Glazbenica Nika Turković zato se pridružila globalnom #JoyIsOurs valu dijeljenja radosnih trenutaka, pa je na svom Instagramu objavila najdražu uspomenu iz djetinjstva, koja ju je potaknula da ovog prosinca rekreira outfit s fotografije stare više od 20 godina. Tako se vratila u neka sasvim bezbrižna vremena.

Omiljeni outfit Nike Turković

Odabrala je kaže, zauvijek omiljeni Baby GAP outfit, s odjevnim komadima koje joj je tata donio iz Amerike. „Mama je  tim outfitom bila oduševljena i zapravo me obukla u mini sebe, što mi je bilo super jer se u 90-ima ona baš najbolje oblačila. Vodila sam se tim GAP momentom, pa sam izabrala GAP sweatshirt, ispod kojeg sam po uzoru na maminu ideju, stavila dolčevitu. Sve to sam isfurala na široke Re/Done traperice, koji je inače moj omiljeni brand traperica, New Balance tenisice i Polo kapu, najsličnijih tonova kapi na mojoj baby fotki. Za rekreiranje mog omiljenog trenutka, pomogao mi je Zalando. Mislim da je ispalo jako slično, mama je odmah točno znala koju sam sliku rekreirala!“  

Mama je ujedno i njena najveća modna inspiracija. Od djetinjstva je odlično oblačila Niku i njezinu sestru te kupovala pametne i vječne komade, a neki su dio Nikine garderobe i danas. „Znali smo jednom godišnje otići u mali shopping u Graz od kojeg smo uvijek radile spektakl, bez obzira na to što nekad nismo ništa kupile, pa nekako mislim da sam tad zavoljela to čitavo iskustvo i uopće počela drugačije gledati na modu. Također me upoznala s modnim časopisima, brendovima i modnim ikonama, pa iako nam se danas stilovi dosta razlikuju, tu ljubav definitivno pripisujem njenom utjecaju“, kaže Nika.  

A sestra? Sestra je najčešće u Nikinom ormaru kad god joj je nešto potrebno i međusobno si posuđuju stvari te se skupa odijevaju za sve važne događaje. „Kad smo bile u srednjoj školi, tad se odjeća „krala“ i oko toga se svađalo, ali danas mi je to ogroman gušt i baš volim kad ju mogu obući i smisliti joj neki super outfit.“  

Upravo o obitelji najčešće razmišlja tijekom blagdanskog razdoblja i to joj je omiljeno doba godine koje najradije provodi sa svojima. To naravno, kaže, uključuje i gledanje starih fotografija, listanje albuma, dijeljenje uspomena i najslađih trenutaka. Kad pogleda fotografiju u svom kulerskom Baby GAP izdanju, razmišlja kako tada zbilja nije marila ni za što i koliko je bila sretna. Danas je zahvalna što ima divnu obitelj i ljude koji je okružuju i vesele jer smatra da su to ipak najvažnije stvari u životu.  

Nika će tijekom ovih blagdana imati dosta posla, što je veseli, ali ponajprije će svoje vrijeme posvetiti obitelji i najdražim ljudima. Neke od njezinih najboljih prijateljica žive izvan Hrvatske, no sve su za Božić uspjele doći kući i jedva ih čeka vidjeti. Nakon blagdana ide na putovanje koje iščekuje već mjesecima. Kad razmišlja o svojim blagdanskim go-to outfitima, kaže da će oni ove godine biti ipak malo više glam od prošlogodišnjeg pidžama – izdanja.

 „Ove godine biram malu crnu haljinu, dobre naušnice, dugačke rukavice i cipele. Da završimo ovu godinu u kućnom, obiteljskom okruženju, ali sa stilom“, zaključuje. 

Modele iz omiljenog outfita Nike Turković izdvojile smo u nastavku. Sve njih možete pronaći na zalando.hr, baš kao i modele uz pomoć kojih, baš poput Nike, možete rekreirati svoj omiljeni outfit iz djetinjstva i pridružiti se  #JoyIsOurs valu dijeljenja radosnih trenutaka.

GAP gornji dio trenirke
Evene&Odd top dugih rukava
Re/Done traperice
New Balance tenisice
Polo Ralph Lauren kapa

Foto: Nika Turković, Zalando

1