Procvat modnog brenda na koji su svi već pomalo zaboravili

Povijest modnog brenda Bottega Veneta seže sve do 1996. godine, kada je on osnovan u talijanskoj Vicenzi. Od samog svog osnutka, brend je postao simbol za nepogrešivo talijansko umijeće dizajna i sofisticirani luksuz, gradeći kroz godine bogato modno naslijeđe koje je u današnjim okolnostima sve samo ne zanemarivo. Pa ipak, talijanska modna kuća Bottega Veneta kao da je u novom stoljeću pomalo izgubila sjaj i u borbi s brendovima koji su vrlo rano prepoznali snagu društvenih mreža i influencera postala staromodna i passé. Pričalo se u tom kontekstu o Bottegi Veneti sve do lipnja 2018., kada je poziciju kreativnog direktora unutar ove modne kuće preuzeo mladi i talentirani britanski dizajner Daniel Lee.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli BOTTEGA VENETA by Daniel Lee (@newbottega)

Nova era starog modnog imena

Daniel Lee taj je tron naslijedio od Tomasa Maiera, koji je kreativni direktor Bottege bio impresivnih 17 godina. U tom razdoblju Bottega Veneta svakako je bila cijenjena modna kuća s impresivnom tradicijom i dobrim prodajnim rezultatima u području kožnih modnih dodataka, no teško je bilo zamisliti ju kao ‘it’ brend današnjice. Upravo ta transformacija pošla je za rukom Danielu Leeju, koji je Bottegu katapultirao u zvjezdanu orbitu.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rosie HW (@rosiehw)

New Bottega

Ne znamo postoji li u ovom trenutku modni brend koji ima toliku vojsku sljedbenica diljem svijeta, a čiji skoro svi aktualni modni dodaci istovremeno uživaju kultni status. Sigurno ste i vi po Instagramu primijetili pravu malu poplavu objava koje u prvi plan ističu sada već slavnu Pouch torbu s potpisom Bottege Venete, napravljenu od najfinije nabrane kože, ili pak Padded natikače, prošivene i mekane poput jastučića. U manje od dvije godine, Daniel Lee od ove je modne kuće napravio doslovno čudo, a ona je na Instagramu dobila i svoj neslužbeni profil za novu eru, nazvan New Bottega.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rosie HW (@rosiehw)

Elegancija po mjeri Talijana

Mladi je dizajner, prema vlastitim riječima, odlučio probuditi uspavanog diva, a osim što se pozabavio ready-to-wear kolekcijom koja je u Botteginom slučaju bila pomalo zanemarena (i činila svega 15% sveukupne prodaje), Lee je osmislio cijeli modni identitet za novu generaciju kupaca ove modne kuće. Rafinirana, ali i decentna elegancija po kojoj su Talijani oduvijek poznati, sada je opet doživjela comeback u viziji britanskog dizajnera, koji je potrošačice diljem svijeta odlučio vratiti samim osnovama: dobrom dizajnu i vrhunskim materijalima nasuprot razvikanim modnim markama i još glasnijom, generičkom robom s istaknutim logotipima.

Formula Bottege Venete je jasna: izgradite ormar s visoko kvalitetnim capsule komadima koji su trenutno cool, a koji će i dugoročno izdržati test vremena. Takva je Bottegina odjeća, a takvi su svakako i Bottega Veneta modni dodaci; cipele, torbice, sunčane naočale i nakit. Dobra je vijest da dašak stila ove modne kuće možemo iskusiti i u Zagrebu, pa se tako najnoviji modeli sunčanih naočala s potpisom legendarne talijanske kuće mogu pronaći u novootvorenoj Alfa Vision Optici u Masarykovoj ulici 23.

Koje to modne dodatke za ljeto predlaže trendsetericama omiljena Bottega Veneta, otkrijte u nastavku.

Foto: Alfa Vision Optika, Bottega Veneta, Profimedia

0