Problem dioptrije ne možete riješiti online; evo zašto je uvijek dobro posjetiti optiku

Jeste li primijetili da vam je vid slabiji i da se sve više naprežete čitajući sitna slova? Razgovarajući s prijateljima i poznanicima, i same smo dobile osjećaj da je ovaj problem sve rašireniji, a kada razmislimo o tome koliko vremena provodimo zagledani u ekrane mobitela, tableta i računala, jedino što možemo zaključiti jest: nije ni čudno!, jer oči nam se stalno naprežu i hvataju korak s dinamičnom svakodnevicom.

Jednom kada si napokon priznate da slabije vidite i da biste trebali nešto učiniti po tom pitanju, nikako nemojte dopustiti da prevlada ona nonšalantna karakteristika u vama. Danas ćete na internetu sa svega nekoliko klikova mišem nabaviti dioptrijske naočale, no vašim očima ipak je potrebno nešto mnogo konkretnije – potreban im je stručan pregled, a ne kupovina ‘napamet’.

Stručnjaci ističu kako je pregled vida preporučljivo odraditi jednom godišnje. Pritom, za to vam čak neće biti potrebne uputnice, već je dovoljno posjetiti/nazvati optiku i naručiti se za svoj termin. Ovi pregledi vida i kontrole dioptrije nerijetko su potpuno besplatni, a vama će pomoći detektirati u kakvom je stanju vaš vid i što je vašim očima potrebno. Jedna od najvećih vrlina posjeta optici je individualan pristup stručnog osoblja: oni su tu za vas i posvetit će vam svoje vrijeme i ekspertizu te odrediti dioptriju ili provjeriti onu postojeću kako bi ju uspješno držali pod kontrolom. Detaljan pregled znači da su vaše oči ‘u sigurnim rukama’, ali i da na licu mjesta možete pitati baš sve što vas zanima i dobiti potrebne odgovore.

Nakon kontrole vida i određivanja dioptrije na temelju koje će se izrađivati stakla, vrijeme je za onaj ljepši, estetski dio cijele priče kroz koji također prolazite uz asistenciju iskusnog optičara – izbor okvira!

Dioptrijski okviri kao ultimativni izraz stila

Okviri dioptrijskih naočala već su odavno postali mnogo više od funkcionalnog detalja i zauzeli zasluženo mjesto na modnoj pozornici. Danas ih s punim pravom smatramo modnim detaljem, a žene i muškarci koji nose naočale, izboru okvira pristupaju jednako pažljivo i promišljeno kao da kupuju torbicu ili novi par cipela.

Koje okvire odabrati ove jeseni?

Izbor okvira za dioptrijske naočale od ove jeseni postaje još bolji, a za to je zaslužan jedan od najprodavanijih brendova naočala na svijetu – Hawkers! Već smo vas upoznale i nadamo se oduševile genijalnim Hawkers sunčanim naočalama, a sada iz kreativne radionice ovog omiljenog svjetskog brenda stiže još jedna novost – Hawkers je ove godine po prvi puta predstavio dioptrijske naočale koje su od sada ekskluzivno dostupne u najboljim hrvatskim optikama i modnim trgovinama!

Svatko tko je barem jednom u ruke primio par Hawkers naočala, zna o kako se kvalitetnim i atraktivnim modelima zapravo radi, a ono što je dodatna posebnost ovih cijenom pristupačnih naočala jest to da ih se svjetski jet-setteri jednostavno ne mogu zasititi. Hawkers čak i svojim dioptrijskim naočalama prati sami vrh svjetskog dizajna, a okvire krasi moderan stil i neusporediva kvaliteta. Svi plastični okviri izrađeni su od visokokvalitetnog celuloznog acetata te sjajnog zaštitnog premaza dok su metalni okviri od nehrđajućeg čelika vrhunske kvalitete.

Hawkers, koji je postao sinonim za dizajn, kvalitetu, ali i pristupačnu cijenu, ove jeseni nas osvaja sjajnom selekcijom okvira koji se kreću od bezvremenskih pa sve do onih trendi prizvuka. Najveća ljepota ponude krije se u raznovrsnosti stilova, pa se u njoj mogu pronaći okviri za žene i muškarce svih generacija, stilova i modnih ukusa.

Naš izbor trendi dioptrijskih okvira brenda Hawkers donosimo vam u nastavku, a nabaviti ih možete u ovim optikama i modnim trgovinama.

Avijatičarske

Mačkaste

Retro

Foto: Hawkers

0