Poznate Hrvatice obožavaju najpoznatiju čizmu

@marijanabatinic

Ako postoji čizma koja je “prisutna” već desetljećima te koja uspješno odolijeva sezonalnosti trendova, onda je to ona s potpisom brenda Dr. Martens. Davnih četrdesetih godina prošlog stoljeća bile su sastavni dio radne uniforme, dugo su vremena bile neophodan komad alternativnog stila i u punkerskog looka, a danas ih vole svi te se savršeno uklapaju u različite odjevne kombinacije. Neovisno o tome jeste li ljubiteljica klasike, pratite li trendove, volite li više rock chic ili čisti minimalizam, marte su te čizme koje će zasigurno pronaći mjesto u ormaru i tamo ostati sezonama, pa čak i godinama!

Njihova popularnost ne treba nimalo čuditi – u jednom se komadu spajaju klasika i trendi look, mogu se nositi u različitim prigodama, a u trenu će osvježiti i najjednostavniju odjevnu kombinaciju. Njihove funkcionalnosti, ali i efektnog modnog učinka svjesne su i poznate Hrvatice koje im nisu odoljele te pokazale kako ova popularna čizma može biti sastavni dio različitih kombinacija, bez obzira na to koji stil njegovali.

Svi koji su u potrazi za savršenim čizmama koje će moći nositi od jutra do mraka, mogu se inspirirati odjevnom kombinacijom Marijane Batinić koja je marte do gležnja kombinirala s modelom traperica mom jeans, klasičnom dolčevitom i jednostavnim kaputom.

I Petra Nižetić Mastelić nosi ih u dnevnoj varijanti, a umjesto klasičnih crnih, odlučila se za čizme u bijeloj verziji s crnim džonom čime je postigla cool i upečatljiv look.

@modakomoda

Nosive u dnevnim i večernjim odjevnim kombinacijama, ali i u različitim godišnjim dobima

Ako na poslu ne postoji dress code kojeg se morate držati, tad Dr. Martens čizme mogu biti idealan odabir i za poslovne kombinacije, osobito za ležernije outfite. Tatjana Jurić u svojem je stylingu pokazala da se “isplati” spajati nespojivo – vječni klasik u ženskom ormaru, skinny traperice, kombinirala je uz majicu s kapuljačom, a outfit zaokružila klasičnim martama koje su u trenutku postale prave zvijezde odjevne kombinacije.

@tatjana_juric

Da nisu namijenjene isključivo dnevnim prigodama, već i večernjim, svečanijim druženjima, zna Iva Radić koja je u jednom outfitu spojila dva svijeta – lepršavom, bijelom haljinom kombinaciji je dala dozu romantike, dok su Dr. Martens čizme do koljena, inače rezervirane samo za najhrabrije, kombinaciji dale punkerski štih.

@iva__radic

Još jedna prednost marti zbog kojih su vječan i nezaobilazan komad u garderobi je i ta što se mogu nositi u različitim godišnjim dobima pa nisu rezervirane samo za zimske dane i hladnoću. Baš suprotno, jako efektno izgledaju kao dio mnogima omiljene kombinacije, one sastavljene od haljine ili kratkih hlačica na gole noge u kombinaciji s čizmama. Ako ne znate kako ih kombinirati, možete se inspirirati outfitom Izabel Kovačić koja je spojila modne klasike, traper-hlačice, bijelu košulju i marte, te stvorila savršen outfit. Istina, ovakva će odjevna kombinacija ipak pričekati koji mjesec, no stylish epitet koje nose ovakvi outfiti samo su još jedan dokaz zašto svakome u ormaru treba (barem) jedan par Dr. Martens čizama.

@izabelandrijanic

Foto: Instagram

1