I ove sezone obožavamo nijanse plave – donosimo dozu outfit inspiracije i najbolje modele

Proljetni trendovi i prve ljetne kolekcije istaknuli su novu paletu boja koja je donijela razigranost jarkih i pastelnih boja. Nakon jesenskih i zimskih mjeseci kojima su vladale raskošne boje dragog kamenja, proljeće i ljeto vračaju nas prepoznatljivoj prozračnosti. I dok su se neki jednostavni basic komadi i proljetni klasici zadržali unutar neutralnih tonova, druge modele proljetna paleta transformirala je u svestrane i nosive statement komade za novu sezonu. Uz jednostavnost bijele boje i dozu optimizma koju ćemo pronaći u nijansama žute, proljetni i ljetni modni trendovi obilježit će i ponovna vladavina plavih tonova. Vladavinu plave u 2020. godini najavio je izbor Classic Blue nijanse kao Pantone Color Institute boje godine.

Classic Blue nijansa već se s prvim danima 2020. godine uvukla u modni svijet i započela svoju vladavinu, a u proljetnoj i ljetnoj sezoni pridružit će joj i nježne pastelne, ali i zavodljive zagasite nijanse plave.

Nijanse stvorene za proljetne i ljetne dane

Od nježnih pastelnih tonova preko raskošne pariško plave do dubokih tamnoplavih nijansi, plava boja je savršeni dodatak svakoj garderobi. Iako plava boja svoju popularnost zadržava iz sezone u sezone u omiljenim modernim klasicima poput plavih traperica i plave košulje, proljetne i ljetne kolekcije naglasak su stavile na raskoš plave palete te cvjetnih i prugastih uzoraka s plavom bojom u glavnoj ulozi. Nijanse plave tako su postale jedan od najpopularnijih trendova sezone.

Osim kao trendi izbor, plava boja istaknut će se i kao izbor jednostavan za kombiniranje unutar proljetnog i ljetnog ormara. Za njezinu svestranost kada je o svakodnevnim kombinacijama riječ zaslužan je spoj klasičnog karaktera i modernog izgleda. Dok će se vibrantne nijanse plave uvijek istaknuti, hladniji plavi tonovi će s jednako lakoćom odigrati ulogu neutralnog izbora koji će se slagati s gotovo svim bojama i uzorcima.

O popularnosti plave boje ove sezone govore i kolekcije s potpisom našim omiljenih modnih brendova. Plave traperice i prugasta plavo-bijela košulja ultimativni su basic komadi koji se ove sezone vraćaju s trendi pomakom, dok spoj tamnih nijansi plave i raskošnih materijala poput svile stvara savršeni spoj za elegantne večernje kreacije. Ni pastelne nijanse plave nisu zaobišle proljetne i ljetne modele, a kao najpopularniji modeli istaknuli su se fino pletivo, ženstvene bluze i omiljene haljine.

U nastavku donosimo dozu outfit inspiracije za tople dane ispred nas, a na samom kraju izdvojili smo i 44 najdivnija modela koje su ove sezone ukrasile nijanse plave boje.

Plava boja u 44 modela

Mango
H&M
Sézane
H&M
& Other Stories
& Other Stories
Anine Bing
Mango
Sézane
Sézane
H&M
Zara
Mango
Jacquemus
Zara
Sézane
Mango
Etro
Nina Ricci
Zara
Zara
Mango
Zara
H&M
Staud
Staud
Loro Piana
H&M Conscious Exclusive
H&M
Desmond & Dempsey x H&M
Sézane
Sézane
Sézane
H&M
Solid & Striped
H&M Conscious Exclusive
Zimmermann
Sézane
H&M
RIXO
Stella McCartney
Mango
Faithfull The Brand
& Other Stories

Foto: Instagram, H&M, Mango, Net-a-porter, Sézane, Zara, & Other Stories

0