Najljepši kaftani u kojima ćete poželjeti provesti natoplije ljetne dane

Kaftan je jedan od najstarijih odjevnih komada koji su prvotno, još u doba Mezopotamije, nosili muškarci. Tijekom stoljeća dugi ogrtač polako je osvajao Bliski Istok, Rusiju i stigao sve do Mađarske, a svaki ga je narod mijenjao i prilagođavao svojoj kulturi. Inspiraciju za suvremene kaftan ogrtače i haljine, modni dizajneri i brendovi pronašli su u raskošnom kaftanu koji je dio ženske marokanske nošnje.

Kao savršeni odjevni komad za vruće ljetne dane, kaftan je svoje mjesto pronašao unutar gotovo svake ljetne kolekcije s potpisom poznatih modnih kuća, dizajnera i brendova. Ipak, rijetki su brendovi u potpunosti posvećeni izradi kaftana koja istovremeno donosi njihovu modernu interpretaciju i slavi njihovu dugu i bogatu tradiciju. Jedan od njih je Pippa Holt, brend kojeg je 2016. godine pokrenula stilistica i bivša modna urednica britanskog Voguea Pippa Holt.

NAJDIVNIJI KAFTANI NOSE PIPPA HOLT POTPIS

Nakon što je istražili modni svijet u ulozi stilistice i surađivala s nekim od najvećih modnih imena, Pippa Holt odlučila je pokrenuti vlastiti brend koji će spojiti njezinu ljubav prema modi, tradicionalnih materijala, putovanja i jednog od kultnih holiday odjevnih komada. Inspiraciju je pronašla u meksičkom izdanju kaftana, zbog čega je kao suradnike odabrala grupu rukotvorki iz Meksika – zajedno, one su stvorile vibrantnu kolekciju kaftana za plažu i grad.

Zašto baš kaftani? Pippa je počela nositi kaftane kad je živjela u Houstonu. Nakon kišne Engleske, ništa ju nije moglo pripremiti na teksaške vrućine, a kaftani su ubrzo postali njezin omiljeni odjevni komad koji je nosila svakodnevno.

Za izradu svakog kaftana potrebno je mjesec dana, a zbog načina izrade svaki je unikatan. Prirodno bojana nit pamuka početak je ručno tkanog tradicionalnog materijala, a pri samom se tkanju koriste drvene tehnike koje se prenose generacijski unutar zajednice.

S velikim poštovanjem prema tradiciji, ali s modernim pomakom koji ih pretvara u odjevni komad po mjeri suvremene žene, kaftani s potpisom brenda Pippa Holt jedan su od najposebnijih odjevnih komada u modnom svijetu, baš kao i priča koja je utkana u svaki od modela.

Pippa Holt modele možete pronaći i naručiti na službenoj stranici brenda pippaholt.com te u online shopu Net-a-porter.

Foto: Instagram (@pippa_holt_kaftans), Net-a-porter

1