Ogrlica koju nećete htjeti skinuti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicole Reed (@ohsodeco_blog) on

Nakit je nešto što određuje našu osobnost. Poput odjevnih komada on progovara o našem stilu, možda i puno preciznije određuje kako se u danom trenutku osjećamo. Neki će preferirati vječne komade nakita koje nikad neće skidati, a drugi će svakodnevno svoje modne dodatke mijenjati i prilagođavati konkretnoj kombinaciji.

Baš zato su oni najstrastveniji stalno u potrazi za nečim novim, komadom koji će im savršeno pristajati. I dok je nekoliko sezona vladao trend minimalizma i tankih ogrlica koje su se u slojevima nosile oko vrata, ova je godina donijela pomak prema raskošnom maksimalizmu. Slojevi su ostali kao veliki trend, no ogrlice i lančići su se podebljali, a privjesci povećali da budu što upečatljiviji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Estée Lalonde (@esteelalonde) on

Ogrlica sa zmijskim vezom

Uslijed svega toga opet ste mogli zaključiti da je klasika dosadna i da žudite za drugačijim vezom, a upravo se s promjenom debljine ogrlica dogodila i mogućnost svestranijeg odabira jer uz klasični lančić od karika, u opticaj su ušla zanimljivija zlatarska ostvarenja. Jedan od njih je i klasični zmijski vez koji je ime dobio zbog načina na koji se materijal ponaša – izvija se i ljeska na svjetlu kao zmija. Sastavljen je od karika koje naposljetku čine glatku površinu, istovremeno je delikatan i upečatljiv te se odlično slaže sa slojevima drugih ogrlica.

Blogerica Estée Lalonde o čijoj smo kolekciji za Daisy London već pisali, osmislila je baš jedan takav lančić u srebrnoj ili zlatnoj varijanti. Cijela je kolekcija inspirirana vintage komadima koji se nalaze u njezinoj privatnoj škrinjici s nakitom, pa tako za ogrlicu sa zmijskim vezom kaže da je nadahnuta 70-ima i stilom Biance Jagger. Možete ju pronaći na ovom linku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAISY LONDON (@daisy_jewellery) on

0