Chanel espadrile i ove će sezone biti najtraženije

A post shared by 💃🏻Sara (@collagevintage) on

Za ikonične Chanel komade svi već jako dobro znamo. Kultna torbica 2.55, žensko odijelo od tvida ili Chanel No.5 parfem, neki su od klasika koji nam prvi padaju na pamet kada se spomene ova legendarna modna kuća. No, svoje mjesto među klasicima sve više traže i Chanel espadrile. Njihova modna povijest mnogo je kraća od one gore spomenutih Chanel komada, no posljednjih sezona toliko su popularne među Instagram publikom, da im se s razlogom već neko vrijeme pripisuje epitet ‘must have’ komada.

A post shared by 💃🏻Sara (@collagevintage) on

Chanel espadrile opet su modni hit

Na modnoj sceni pojavile su se 2013. godine, točnije u kolekciji proljeće/ljeto 2013., koju je Karl Lagerfeld dizajnirao za Chanel. Debitirale su u kombinaciji pastelnog platna i dominantnog loga isprepletenih slova C, a kroz godine je svaka toplija sezona donosila novu verziju ‘it’ espadrila. Trendseterice su ih vrlo brzo prigrlile i odabrale kao omiljenu obuću za tople proljetne i ljetne dane. Ne čudi ni zašto, jer izgledaju vrlo chic, a istovremeno su udobne i odaju dojam elegancije, usprkos tome što je riječ o sasvim ravnoj cipeli. Chanel espadrile uspjele su spojiti stil i udobnost, pa ne čudi da će biti službena cipela toplije sezone i ove godine. Dokazuju to naročito pretraživanja na Googleu – službeni podaci govore kako se na mjesečnoj bazi pojam Chanel espadrila pretražuje između 10,000 i 100,000 puta, pri čemu je vrhunac s najvećim brojem pretraživanja upravo travanj.

A post shared by 💃🏻Sara (@collagevintage) on

Kolekcija za proljeće/ljeto 2018.

Ove sezone Chanel espadrile opet imaju novo ruho i izrađene su od janjeće kože s pletenim dnom. Najpopularnije su, naravno one u krem bijeloj boji, no modna ih kuća također prodaje u nježno ružičastoj i crnoj. Ono što je sigurno jest do da do ovih espadrila jedino možete doći u Chanel buticima u svijetu, jer brend nema online prodaju. U nastavku donosimo još nekoliko fotografija trendseterica u Chanel espadrilama ovog proljeća.

A post shared by 💃🏻Sara (@collagevintage) on

A post shared by Veronica (@veronicaferraro) on

A post shared by Veronica (@veronicaferraro) on

A post shared by Veronica (@veronicaferraro) on

Foto: Instagram

0