O novoj svakodnevici, najdražim ritualima i stvarima – šetnja kroz 2020. godinu s Jelenom Veljačom

ECCO čizme zima 2020. Jelena Veljača
Jelena nosi ECCO TRADTRAY čizme

Polako se približavamo kraju 2020. godine, godine koja nam je donijela neočekivane situacije i brojne izazove. U potrazi za novom normalnom u sve samo ne normalnom vremenu, tražili smo oslonac i osjećaj sigurnosti u dragim ljudima, poznatim mjestima i malim stvarima. I dok se većina naših druženja preselila u virtualni svijet, svaki slobodan trenutak iskoristili smo za boravak u prirodi. Šetnje i istraživanje zelenih oaza u gradovima i izvan njih postali su naši novi omiljeni rituali u kojima smo istinski uživali. Kako bi svaki naš korak bio siguran i udoban, u središtu naše garderobe i modnih favorita istaknule su se cipele. Odgovor na potragu za kvalitetnim, udobnim i estetski privlačnim cipelama pronašli smo u ponudi brenda obuće ECCO. Nakon odličnih modela u kojima smo proveli jesenske dane, ECCO sada donosi udobne i trendi novitete za zimske dane. U središtu kolekcije nalaze se čizme koje ćemo birati i za gradske ulice i za zimske izlete u prirodu.

Svoje favorite iz ECCO kolekcije za sezonu zima 2020./2021. već je pronašla ambasadorica brenda Jelena Veljača. Godinama, Jelena je vjerna ECCO modelima, a od kad je prohodala, obožava ih i njezina kćer Lena. Jelenu smo uhvatili između brojnih poslovnih obaveza i slobodnih trenutaka koje s Lenom, baš poput mnogih od nas, provodi u prirodi. Kako je izgledala njezina 2020. i što će iz ove izazovne godine ponijeti sa sobom u 2021.? Pročitajte u nastavku!

  • 2020. godina je sve samo ne obična, predvidljiva i očekivana. Koliko se tvoja svakodnevica promijenila i kako ona danas izgleda?

Pisanje je samotni posao, autorice su često same za ekranom, i ta navika je na svu sreću očuvala moj duševni mir tijekom ove bizarne godine. Navikla sam raditi sama, i biti veliki dio dana sama. Nedostaju mi snimanja i setovi, naravno, ali se nadam da će nakon dolaska cjepiva sve sjesti na svoje mjesto. Puno sam vremena ove godine provela s Lenom, i to je lijepa strana izoliranosti, ali smo imale i dugo ljeto, puno odlazaka u prirodu, šetnji. Nije nam se mnogo svakodnevica promijenila, jer nas naša terijerka Lila tjera na šetnje. Kuhamo, družimo se s prijateljima koje smo proglasile “istim kućanstvom”, idemo u kazalište, kino, a ako i to zatvore, igrat ćemo se doma.

ECCO čizme zima 2020. Jelena Veljača
Jelena nosi ECCO TRADTRAY čizme
  • Ove godine suočili smo se s brojnim preprekama i izazovima. U kojima si stvarima, mjestima, ritualima pronašla izvor pozitive i motivacije?

Pisala sam, smislila priču za jedan film, napisala i izdala slikovnicu princeza Čučkolina (posvećeno mojoj Leni) zajedno s ilustratoricom Anom Tevšić Nauković, a i zaljubila sam se. Ljubav je moja najveća inspiracija i motiv za sreću.

  • Više no ikad prije, ove smo godine imali potrebu što više vremena provoditi u prirodi. Koje su neke od tvojih najdražih lokacija, u Zagrebu i izvan njega, za uvijek dobro došli bijeg u prirodu?

Ove sam godine “otkrila” Maksimir. Stavljam navodnike jer sam nekad davno s bakom i didom puno vremena tamo provodila, ali sam se selidbom u centar više orijentirala na Zelengaj i Dubravkin put. U potrazi za većim parkovima i novim mjestima, vratila sam se Maksimiru. Lena i ja smo za vrijeme prve karantene puno vremena provele tamo. Sad ga poznajemo kao vlastiti džep.

ECCO čizme zima 2020. Jelena Veljača
Jelena nosi ECCO TRADTRAY čizme
  • Još jedna od pozitivnih promjena koju je donijela 2020. godina je kolektivno buđenje kada je riječ o shopping navikama. Sve više ljudi sve više pažnje posvećuje brendovima koji teže održivosti, udobnosti i funkcionalnosti. Koji su neki od brendova kojima si ti vjerna i zašto?

Ja sam odavno vjerna brendovima koje sam prepoznala kao idealnu kombinaciju kvalitete i estetike, još u fazama svoje modne i shopping manije. Više ne lutam i ne eksperimentiram, a hodanje po shopping centrima i po dućanima ne volim, umara me to. A sada i plaši, zbog korone. Tako da sam vjerna crnim dolčevitama, dobrom traperu, talijanskom kašmiru, ECCO cipelama koje nosimo i Lena i ja od kad je Lena prohodala, jer mi je tada bilo presudno da cipela podržava njezino stopalo, a od kozmetike mojoj Dermalogici.

  • Potraga za novim normalnim naučila nas je mnogočemu – od važnih životnih lekcija do stvari koje su nam zapravo potrebne. Što ćeš ponijeti da sobom iz 2020. u 2021.?

Pravu ljubav, strpljenje, i spoznaju da i kad se oduzme okvir koji smo poznavali život može biti lijep.

Foto: ECCO

0