Inspiracija za poslovne kombinacije u kojoj glavnu riječ ima klasična košulja

Gotovo svako radno mjesto podrazumijeva određeni dress code. Nekad formalniji, a nekad opušteniji, ovisno o konkretnom poslu, uvijek slijedi neki zadani set pravila. Već prihvaćanjem samog radnog mjesta možete unaprijed znati o kakvim će se točno pravilima raditi – zahtijeva li se od vas nošenje uniforme, strogo nošenje odijela ili imate slobodu po pitanju biranja kombinacija dok god ne krše generalna pravila pristojnosti na radnom mjestu.

Klasičan poslovni dress code uvijek je primjenjiv, a on se sastoji od već predvidljivih komada. Radi se o blejzerima, hlačama na crtu, pencil suknjama i košuljama, koji su često zanemareni komad kojim samo finiširamo kombinaciju, no i one mogu voditi glavnu riječ ako im se da prilika da zasjaju.

Kad klasična košulja vodi glavnu riječ…

U slučaju poznate australske blogerice Andy Csinger, klasičnim košuljama na kopčanje uspjela je podariti novi sjaj, stavljajući ih u prvi plan outfita. Ona odlično kombinira strogu eleganciju s opuštenijim komadima kao što su traperice ili tenisice, no uvijek će ostvariti balans kakav ostaje u okvirima strožih pravila. Primjerice – kad nosi traperice obavezno će ih upariti s visokom petom, dok će strogoću hlača na crtu visokog struka razbiti s tenisicama.

Jedan do dva broja veća košulja jako će se dobro upariti sa svim navedenim komadima, daje kombinacijama notu ležernosti, istovremeno zadržavajući eleganciju. Utaknuta u pasicu hlača ili sasvim uvučena, s podvrnutim ili spuštenim rukavima, postaje poligon za igru modnim dodacima – na klasičnim modelima će se uvijek lijepo istaknuti nakit, nizovi ogrlica ili narukvica. Odgovarajuće cipele i torbica tu su da zaokruže kombinaciju i oni će dodatno naglasiti formalnu ili neformalnu notu.

Blogerica bijelu košulju često zamjenjuje i onom od trapera, prugastom ili s biranim uzorkom, koja se po potrebi uklapa u zadanu poslovnu formulu. Pogledajte u nastavku kako ona to radi…

Foto: Instagram @andicsinger

0