Puf jakne koje su osvojile modni svijet stigle su i u Hrvatsku

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Indigo Store Zagreb (@indigo_hr) on

Otkako je otkrila Ienki Ienki jakne, modna se klika ne odvaja od ovih genijalnih puf modela. Priča o brendu Ienki Ienki vodi nas u 2016., kada je isti i osnovan od strane kijevskog dizajnera Dmitriyja Ievenka, koji je poželio stvoriti vrlo fashion forward jakne, no pritom zbog specifičnog dizajna nije želio kompromitirati kvalitetu. Ove dvije osobine ipak je uspješno ujedinio, u puf jakne nove generacije koje trenutno nose i priželjkuju sve svjetske trendseterice.

Ime brenda inspirirano je narodom Evenki, u prošlosti znanima kao Tunguzi na sjeveru Sibira, pa i same jakne zato djeluju kao da bi mogle izdržati ekstremno hladne uvjete. Buyerima robnih kuća i concept storeova nije trebalo dugo da ih zapaze, a pariški Le Bon Marché, njujorški Barneys i londonski Selfridges, bili su među prvim bitnim imenima koja su u svojim trgovinama izložila upravo genijalne Ienki Ienki jakne. One su sada dostupne i u Hrvatskoj, odnosno Zagrebu, u poznatom Indigo storeu u Dežmanovoj ulici.

Ienki Ienki puf jakne

Nekoliko Ienki Ienki bomber modela jakni predstavili smo vam i nedavno, u modnom editorijalu s Teutom Mesaroš, a kratke Ienki Ienki jakne u jarkim bojama pritom su se pokazale nevjerojatno stylish komadom za upotpuniti svaku jesensku i zimsku kombinaciju. U ponudi brenda inače se mogu naći brojni modeli, kraći i dulji, neutralnih i vibrantnih boja, a inspiracija za kroj došla je od slavne siluete Michelina. Neke Ienki Ienki puf jakne dolaze i s remenom u struku, kako bi se kreirala jako naglašena forma pješčanog sata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ienki_ienki (@ienki_ienki) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ienki_ienki (@ienki_ienki) on

Jedno je sigurno, gdje god da se pojave, ove jakne privlače mnogo pozornosti i tako će bez sumnje biti i ove hladnije sezone. No, stil pritom podrazumijeva i kvalitetu i zato su ove jakne izrađene od super laganih materijala nove generacije te zatim punjene 100% guščjim perjem, za koje iz brenda kažu kako mnogo bolje grije od onog pačjeg, koje se uobičajeno stavlja u jakne velikih modnih brendova. Velika pozornost posvećena je i patentnim zatvaračima na jaknama, koji su ne samo upečatljiv detalj, već i od najveće kvalitete, u proizvodnji renomiranog svjetskog brenda Riri zippers.

 

Foto: Instagram, Sanja Jagatić, Ienki Ienki

1