Znate li koje su najpopularnije espadrile i ove sezone?

Proljetna sezona napokon nas je približila svim odjevnim favoritima i modnim dodacima koje ćemo nositi u najtoplijim danima proljeća i ljeta, a među tim favoritima već su godinama espadrile. I ne samo godinama, već desetljećima, pa se radi o svojevrsnoj modnoj tradiciji kojoj se vraćamo bez obzira na to što rekli aktualni trendovi i neovisno o tome proglasio li netko espadrile in ili out komadom obuće. No, sada se čini kao da su espadrile popularnije no ikad i da su ponovno na samom vrhuncu svoje popularnosti. Jedan je brend pomogao vratiti ih u stratosferu, a to je španjolski Castañer.

@castaner

Priča o ovom brendu nadasve je zanimljiva i u njenom uspjehu kao da je prste imala i sama sudbina. Jedan od prijelomnih trenutaka za brend svakako je bio susret osnivača s Yves Saint Laurentom, za kojeg je
Castañer izradio ono što danas zovemo wedge espadrilom – špagericom odnosno espadrilom na punu petu. Upravo je to najprepoznatljiviji proizvod brenda Castañer od 70-ih do danas, a najpopularniji model zove se Carina. Klasična je to špagerica s vezanjem oko gležnja, koja ove sezone dolazi u niz neodoljivih boja. Nove modele ovog klasika donosimo vam u nastavku, a osim toga imamo i hint za vas: sve do 19. svibnja imate priliku svakodnevno osvojiti jedan par Carina espadrila – prijavite se na linku.

0