5 basic komada koje bismo prema Anni Wintour svi trebali imati u ormaru

Anna Wintour

Više od tri desetljeća, američki Vogue časopis i njegova glavna urednica Anna Wintour nalaze se u samom središtu modnog svijeta. Iz broja u broj, na stranicama Voguea stvaraju se novi trendovi, ističu najbolji dizajneri i otkrivaju odjevni komade i modni dodaci koji će obilježiti nadolazeće tjedne. Iza svakog broja nalazi se veliki broj novinara, stilista i drugih suradnika, no Anna Wintour ona je koja daje prvu potvrdu i zadnje odobrenje za svaku temu i svaki modni editorial.

Iako je jedna od najutjecajnijih modnih ličnosti i najbolje odjevenih žena na svijetu, o Anninim osobnim favoritima znamo zapravo jako malo zbog čega nas je oduševila serija video intervju Go Ask Anna koje možete pogledati na službenom YouTube kanalu američkog Voguea u kojima je otkrila čiji stil obožava i koliko je udobnost zapravo važna kada govorimo o modi.

Ipak, možda najzanimljivije pitanje koje nam je dalo uvid u njezinu osobnu modnu filozofiju bilo je kojih pet basic komada baš svaka žena mora imati u svojoj garderobi. Anna Wintour izdvojila je četiri basic modela i dodala jedan neočekivani izbor – sve ih otkrivamo u nastavku.

@mija_mija

BASIC KOMADI KOJE SVAKA ŽENA TREBA

U svom odgovoru na pitanje o pet ključnih basic komada u ženskoj garderobi, Anna je na početku istaknula važnost basic odjevnih komada i modnih dodataka, osobito za zaposlenu ženu koja je zauzeta i u pokretu, ali koja istovremeno ne želi raditi modne promašaje zbog nedostataka vremena za promišljanje odjevnih kombinacija.

S naglaskom na besprijekorne krojeve i u neutralnim bojama koje se lako kombiniraju, kaput, pulover, hlače ili suknja i cipele u kojima možete bez problema (i žuljeva) izdržati cijeli dan su četiri basic komada koje svaka žena, prema mišljenju Anne Wintour, treba imati u svom ormaru. Umjesto još jednog basic komada, na peto mjesto Anna je stavila onaj jedan poseban i drugačiji komad i otkrila da je u njezinoj garderobi to uvijek upečatljivi komad nakita.

@brittanybathgate

U nastavku donosimo izbor najboljih basic odjevnih komada i modnih dodataka i nekoliko upečatljivih komada nakita inspiriranih basic favoritima Anne Wintour.

BASIC KAPUT

Uterqüe
Balenciaga
MICHAEL Micheal Kors

BASIC HLAČE ILI SUKNJA

Mango
Giuliva Heritage Collection
Theory
Mango
Tibi
Cefinn

BASIC PULOVER

Sézane
Stella McCartney
Alex Mill

CIPELE KOJE ĆEMO OBOŽAVATI

By Far
Ganni
Veja

UPEČATLJIVI KOMAD NAKITA

Massimo Dutti
Laura Lombardi
Paola Vilas

Foto: Profimedia, Instagram, Mango, Massimo Dutti, Net-a-porter,
Sézane, Uterqüe 

0