Back to black: crne tenisice i čizme moraju imati mjesto u svakoj garderobi

Capsule garderoba nešto je čemu s godinama sve više težimo. Ograničeni broj komada koji se mogu rotirati i nositi u svim kombinacijama za maksimalni efekt, uvijek imajući na umu mantru manje je više. Uložiti u par vječnih komada i onda ih nositi cijele godine, pa čak i duže, svakako može učiniti čuda za naš stil, ali i novčanik.

U protivnom se novac rasipa na krpice koje nemaju toliku vrijednost, a ubrzo ih i izbacujemo iz ormara jer pripadaju eri prolaznog trenda ili se naprosto više ne uklapaju u našu ideju kako outfit treba izgledati. A često i nisu dovoljno kvalitetne da prežive više sezona.

Komadi u koje se uvijek isplati uložiti definitivno su kaput, torba i obuća, pogotovo ako pričamo o jesenskoj garderobi. Ostalo su sve detalji kojima nadograđujemo postojeći look. A kada tražimo vječne modne dodatke i obuću onda se visoko na listi nalaze oni u crnoj boji. Iako se trendovi mijenjaju, pod svjetlo reflektora dolaze razne boje, ponekad popularne samo jedno sezonu, a ponekad i nekoliko njih, crna će svakako zauvijek biti prisutna.

U hladnim se sezonama pogotovo okrećemo k crnim cipelama, čizmama, tenisicama. Hladniji tonovi nekako nam prirodno više pašu uz zimsko vrijeme, iako, naravno, to ni u kojem slučaju nije pravilo. No crna boja je vječna i uvijek će pasati uz sve, što znači da je najlakši i najuniverzalniji odabir bez obzira o kojem tipu obuće pričamo.

Crne čizme

Prve jesenske kiše izvući će iz ormara čizme koje ćemo nastaviti nositi sve do proljetnog sunca. Svaka sezona nosi sa sobom neke nove trendove, a crna boja uvijek opstaje. Što se modela tiče, ove su se godine kao apsolutni hit pokazale vojničke čizme s naglaskom na originalne Dr. Martens modele. Visoke ili niske, klasične Marte pokazale su se kao svestrani i urbani komad koji se može uklopiti i sa ženstvenim i s klasičnijim odabirom outfita pa ih tako viđamo i u kombinacijama sa suknjama i s trapericama. Osim toga, od jesenskih kiša najbolje će nas obraniti Hunter gumene čizme, također u visokoj ili nižoj varijanti.

Osim vojničkih čizama, svakako su u fokusu i one bajkerske, s kopčama i zakovicama te tople mekane čizmice podstavljene krznom koje će najbolje grijati kad se temperature spuste ispod nule.

Crne tenisice

Kada su se u punoj snazi vratile na modnu scenu, tenisice smo najčešće mogli vidjeti u njihovoj originalnoj, bijeloj boji. No kada se ispostavilo da će se itekako dugo zadržati na tronu omiljene obuće, sportski i dizajnerski brendovi počeli su na tržište lansirati i sve druge nijanse. Bez obzira na to, samo se još jedna boja može smatrati klasikom, a to je crna.

Možda nam se u podsvijest najviše uvukla jer se na ulicama dogodio boom originalnih Vans modela koji su odjednom ušli u mainstream kulturu i postali najpoželjnije tenisice godine… U svakom slučaju, crna je boja danas nezaobilazna kad pričamo o tenisicama i svaki model o kojem sanjate pronaći ćete i u crnoj boji, praktičnoj, vječnoj i oh, tako chic.

U nastavku izdvajamo najbolje crne modele tenisica i čizama koje možete pronaći u ShoeBeDo trgovinama ili na njihovom web-shopu, a ako se radi o Skechers modelu onda i u Skechers trgovinama – na linku doznajte gdje se nalaze.

Dr. Martens

Dr. Martens Vegan

EMU Australia Townsend

Replay

EMU Australia Stinger Mini

Panama Jack

Dr. Martens Flora

Skechers

Hunter

Hunter

Timberland

Panama Jack

Pepe Jeans

Puma Basket Heart

Adidas Samba

Adidas NMD_R1

Skechers Street Side

Puma Basket Bow

Vans Old Skool

Vans Authentic

Vans SK8-HI

Reebok Classic Leather

Mark Nason Los Angeles by Skechers

New Balance

 

Foto: ImaxTree, ShoeBeDo

0