Novi trendovi koje donosi proljeće

Novi trendovi koje donosi proljeće

Nova godina donosi nove trendove, a novi trendovi donose novu garderobu. Iako ćemo hladne dane na početku godine još uvijek provesti u omiljenom prošlogodišnjem pletivu i statement trapericama, proljeće je vrijeme kada će modni svijet okrenuti novu stranicu. Još u jesen prošle godine na najpoznatijim modnim revijama svijeta najprestižniji dizajneri i modne kuće prikazali su svoje kolekcije za nadolazeće proljeće i ljeto. Već tada, u moru raznolikih lookova koji su prošetali modnim pistama, jasno su se iskristalizirali novi i svježi trendovi za nadolazeću sezonu. Revijama velikih dizajnera zasigurno su se inspirirale i velike high street kuće čiji su se prvi vjesnici proljetnih kolekcija već počeli pojavljivati na policama.

Iako, prema viđenom, proljeće i ljeto donose nove trendove, mnogi dizajneri u svojim kolekcijama vratili su neke zaboravljene klasike i nastavili priče započete u jesenskim i zimskim komadima. Osim za toplu i vedru sezonu nezaobilaznih floralnih motiva i mornarskih pruga, na revijama su tako ponovno prošetali komadi inspirirani pidžamama, sportskom odjećom, baroknom raskoši i jednostavnošću minimalizma. U nastavku vam donosimo trendove koji će obilježiti nadolazeće proljeće i ljeto.

 NOVI BALONER 

Reinterpretacija trendova i silueta je nerijetka pojava u modnom svijetu, a svako nekoliko zahvatit će i basic komade i dati im neki novi izgled. Ove sezone mnogi dizajneri odlučili su ponovno propitati kroj klasičnog balonera i na modnim pistam sve četiri svjetske prijestolnice mode prikazati svoje novo i svježe viđenje ovog proljetnog klasika.

SOFISTICIRANI KUĆNI OGRTAČ

Trend inspiriran pidžamama pojavio se neočekivano i u formi pidžama odijela oduševio mnoge. Ovog proljeća i ljeta umjesto pidžama odijela odaberite lagani i elegantni kaputić inspirian kućnim ogrtačem koji će se osim u večernje kombinacije uklopiti i u one dnevene i dati im dozu luksuza.

MALA BIJELA KOŠULJA HALJINA

Haljina koja je u svojoj suštini produženi model košulje, baš poput klasičnog balonera, jedan je od onih vječnih komada koji, iako nisu uvijek dio popularnih trendova, nikad zapravo ne izlaze ni iz modnog svijeta ni iz naših ormara. Ove sezone, obojana u bijelo, haljina košulja u svojem se najjednostavnijem obliku ponovno istaknula kao jedan od omiljenih klasika koji će vladati ljetnom garderobom.

NAGLAŠENI STRUK 

Inspiracija 80-im godinama na modnu pistu za nadolazeću sezonu donijela je raznolikost silueta. Dok su ramena naglašena jastučićima, struk je istaknut nekim novim korzetima koji, iako manje bolni od klasičnih viktorijanskih, jednako uspješno naglašavaju ženstvenost ženskog tijela.

BOJE, BOJE, BOJE 

Iako su nerijetki komadi obojeni neutralnim bojama poput khaki i tonova bež boje, šarenilo jarkih boja zavladalo je gotovo svakom kolekcijom. Popularnoj ružičastoj u šarenoj trendi paleti priključile su se žuta, azurno plava i zelena boja.

GRAFIČKI UZORCI 

Cvjetni uzorak u potpunosti očekivano obilježio je i ovu proljetnu i ljetnu sezonu. No, uz njega, unutar kolekcija poznatih modnih kuća istaknuli su se jednostavniji i pravilniji grafički uzorci koji osim što će se lako kombinirati međusobno, obožavat će nezaobilazne floralne komade.

VINYL

Sjajni vinyl novitet je proljetne sezone koji je svojom neobičnom teksturom osvojio mnoge it djevojke u prvim redovima. Iako vinyl komada nismo vidjeli mnogo, predivni baloneri, hlače i mini suknje A kroja najavili su blistavu budućnost za ovaj modni novitet.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori