Poznati na predstavljanju nove Weekend Max Mara kolekcije

DSCF9575

Brojne dame iz javnog života i modni znalci jučer su se zaputili u Teslinu 8, adresu na kojoj je prije dvije godine otvorena prva zagrebačka Weekend Max Mara poslovnica. U elegantno uređenim prostorijama izložena je novo izdanje lifestyle Couture Capsulle kolekcije Weekend za jesen/ zimu 2017. namijenjene samosvjesnoj Max Mara ženi u svakoj prilici. Iako prvotno zamišljena kao manje formalna linija odjeće za slobodno vrijeme i vikende, što joj i samo ime govori, linija Weekend s godinama je počela obuhvaćati kompletnu garderobu i sve odjevne komade, od kaputa i pletiva do torbi, cipela i šalova.

DSCF9354

Couture Capsulle Weekend kolekcija

Kako je voditeljica Tatjana Jurić ukratko predstavila okupljenima, ovogodišnja Couture Capsulle Weekend kolekcija inspirirana je putovanjem kroz manje istražene kulture i krajeve, no zadržana je iznimno ženstvena silueta koju Max Mara slavi od samih početaka. Ogrtači, baloneri i kaputi dolaze u vrhunskim Prince of Wales uzorcima i obostranim tkaninama, ukrašenima krznenim dodacima na džepovima, ovratnicima i manšetama. Inspiraciju su dizajneri pronašli u ručnom radu stanovnika dalekih Anda i berberskih kultura, uz sofisticirane detalje koji nas vode na put od  Atlasa do Anda. Neki ogrtači i pletiva inspirirani su berberskim pokrivačem Tamizartom, za kojeg mnogi vjeruju da donosi sreću a majke ga tradicionalno pletu za vjenčanja svojih kćeri.

DSCF9366

Ostali odjevni komadi nadahnuti su Pallayom, tradicionalnim uzorcima Anda čiji simbolički prikazi ljudi, životinja i geometrijskih figura govore o povezanosti lokalnih umjetnika s prirodom. Paleta zastupljenih boja kreće se od sive i različitih nijansi bijele do boje pijeska.

Tko je razgledao kolekciju?

Novu kolekciju  među prvima su razgledale velike modne poklonice kao što su Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Isabella Rakonić, Iva Balaban, Tihana Harapin, Iris Androšević, Tatjana Jurić i brojne druge dame koje su se složile da Weekend Max Mara i u novim komadima pazi na najmanje detalje, od krojeva do izbora tkanina. Ovo nije nimalo neobično za brend koji je tijekom godina postao jedna od glavnih poveznica s visokom modom. Stoga navratite i vi u Teslinu ulicu i uvjerite se u tradiciju i prepoznatljivost brenda čije kreacije vole milijuni poklonika diljem svijeta.

Jelena Veljača i Tatjana Jurić

Jelena Veljača i Tatjana Jurić

Spoj klasike i moderne elegancije

Weekend lifestyle linija Max Mara Grupe osnovana je 1984. godine kao odgovor na suvremenu potragu za odjećom koja je praktična i svestrana, puna boja i elegantno ženstvena. Pametnom kombinacijom glamura i softiciranosti s prepoznatljivim sportskim identitetom s vremenom je osvojila svijet te je danas dostupna u više od 200 samostalnim trgovina u Italiji, Europi i na Dalekom Istoku, kao i diljem vodećih robnih kuća u SAD, Japanu i Kini. Nikad pretenciozna, uvijek decentna i umjerena, kolekcija donosi spoj klasike i moderne elegancije te je najbolji primjer prepoznatljivog talijanskog modnog izričaja.

Martina Jugovac

Martina Jugovac

Iva Balaban

Iva Balaban

Damira Katarina Miličević i Marija Bišćan

Damira Katarina Miličević i Marija Bišćan

Iris Androšević Pinjuh

Iris Androšević Pinjuh

Tihana Harapin Zalepugin

Tihana Harapin Zalepugin

Bojana Gregorić Vejzović

Bojana Gregorić Vejzović

Tatjana Jurić

Tatjana Jurić

Isabella Rakonić

Isabella Rakonić

Saša Šekoranja

Saša Šekoranja

Iris Androšević Pinjuh i Bojana Gregorić Vejzović

Iris Androšević Pinjuh i Bojana Gregorić Vejzović

Martina Jugovac i Jelena Veljača

Martina Jugovac i Jelena Veljača

DSCF9266

DSCF9261

DSCF9202

Foto: John Pavlish

0