Umjetnički nakit idealan za ‘sweater weather’

Vincent Van Gogh je počeo slikati u dobi od 27 godina. Iza sebe je ostavio 850 slika i više od 900 skica i akvarela što znači da je slikao u prosjeku čak četiri slike tjedno. Prethodnik je europskog ekspresionizma, jer je u svojim slikama dao izraz sirovog i grubog svijeta u kakvom je živio, a ipak je u njemu pronalazio svijetle i vedre detalje. U muzejima diljem svijeta, kao i u privatnim kolekcijama, njegove slike natprirodno sjaje, pulsiraju te čak mijenjaju boju. Za FREYWILLE umjetnike one su dragocjeni izvor inspiracije i kroz svoje divne kolekcije nakita uspijevaju čarobno oživjeti neka od najljepših Van Goghovih remek-djela.

Po mnogima, najimpresivniji FREYWILLE dizajn je Èternite koji autentično prenosi detalje Van Goghove slike “Zvjezdana noć“. Jedinstvenom tehnikom oslikavanja i pečenja emajla, svaki komad nakita živopisno dočarava prizor mističnog treperenja elemenata prirode i ljudskog svijeta. Središnji motiv su impresivni, kružni vrtlozi na noćnom nebu koji predstavljaju sjaj zvijezda dok neprekidno pulsiraju u nijansama limun i oker žute. Energična svjetlost mjeseca te mistična atmosfera noći, puna nade i beskonačnosti, uhvaćena je u snažnoj FREYWILLE kompoziciji savršenom harmonijom intenzivnih tonova azurno i kobaltno plave.

Ove jeseni FREYWILLE inspiraciju nalazi još jednom u Van Goghovoj seriji slika “Badem u cvatu”. Vincent ih je slikao u periodu od 1888. do 1890. godine u Francuskoj, a zrače vjerom u buđenje i nove početke. FREYWILLE umjetnici dizajnom L’Amandier Noir naglasak stavljaju na vječnu eleganciju crne i zlatne boje. Bademove grane satkane od tonova starog zlata, posipane su nježnim, snježnobijelim cvjetićima s ružičastim detaljima, a zanosno se svjetlucaju na mističnoj crnoj pozadini. Ova tako jednostavna, a snažna kompozicija odiše glamurom, te na najbolji način utjelovljuje bezvremensku klasiku i profinjenost.

Modni editorial s FREYWILLE kolekcijom Hommage a Vincent Van Gogh kreirali su Sanja Jagatić kojoj idu zasluge za fotografiju i kreativno vodstvo, Sanja Agić potpisuje make up, a frizuru Evelin Benković za Frizerski studio Evelin. U ulozi modela je Tia Marcijuš, Talia model.

Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađite u njihovom Online butiku na http://shop.freywille.com/hr/ ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2.

Foto: Sanja Jagatić

1