Trendi cipele s potpisom Afrike zavladale su američkim ulicama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brother Vellies (@brothervellies) on

Svaka trendseterica dobro zna da su lijepe cipele nezaobilazan dio svake garderobe. Jesen je uzbudljiva sezona kada su u pitanju modni trendovi i nove kolekcije koje najavljuju najbolje komade sezone. Čak i najjednostavnije odjevne kombinacije uz trendi cipele dobivaju potpuno novi look.  Američke modne blogerice već su prošetale pločnicima u salonkama, balerinkama i gležnjačama koje će obilježiti jesenske dane koji dolaze. Brend Brother Vellies inspiriran je divljom Afrikom, a cipele i torbice iz kolekcije savršeno se uklapaju u bezvremenske modne kombinacije. U nastavku zavirite kako kombinirati najbolje jesenske komade iz kolekcije na gradskim ulicama.

Cipele inspirirane afričkom tradicijom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brother Vellies (@brothervellies) on

Brother Vellies osnovala je Aurora James u nadi da će ostatku svijeta na moderan način prikazati tradicionalnu afričku obuću. Osim toga, Aurora je željela pokrenuti posao koji će poticati razvoj kontinenta i poboljšati živote tamošnjih stanovnika. Putujući Afrikom, raznolikost života i kultura inspirirala su ju za dizajniranjem tradicionalne afričke obuće na američkom tlu. Cipele se ručno izrađuju u Južnoafričkoj republici, Etiopiji, Keniji i Maroku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brother Vellies (@brothervellies) on

Aurora je većinu života provela u Americi, a selila se od modnih metropola poput Toronta, Los Angelesa i New Yorka, skupljajući iskustvo u modnoj industriji. Ljubav prema cipelama i ideja za pokretanjem vlastitog brenda javila se kao logičan odgovor na godine provedene u modnom vrhu. Na Instagram profilu potražite mules natikače s popularnom kopčom, perje, mašnice i nezaobilazni leopard uzorak koji su se pronašli na nekim od najženstvenijih modela kolekcije.

Originalni velskoen model

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brother Vellies (@brothervellies) on

Cijela kolekcija vrti se oko nekoliko zanimljivih komada salonki, čizmica i natikača, no u središtu pažnje nalazi se originalni, prvi model cipela – velskoen. Iako nepoznat naziv izvan Afričkog kontinenta, mnogi će model prepoznati pod engleskim nazivom vellies, čizme koje su se od davnina nosile u pustinji. Počele su se izrađivati još 1963. u radionici na jugu Afrike u kojoj je sudjelovalo nekoliko muškaraca i žena iz plemena. Izrađene su od Kudu kože koje samo može pronaći u nekim dijelovima Afrike, a  prepoznatljiva po rustikalnom izgledu i oznakama na sebi. Takav izgled i materijal posebno će se svidjeti moddno osvještenim muškarcima koji svoj look vole upotpuniti sofisticiranom dobrom cipelom. Danas je radionica zahvaljujući Aurori ideja zaživjela i postala otvoren prostor za sve koji su željni tradicionalnom ručnom tehnikom izrađivati čizme, bez obzira na dob, spol ili nacionalnost.

Eco-friendly moda

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Babba C Rivera (@babba.c) on

Inspiraciju za sandale Aurora je pronašla u obući Masai plemena. Stanovnici Tanzanije i pripadnici plemena do danas izrađuju potplate od odbačenih automobilskih guma na koje pričvršćuju špagu i tako vežu sandalu.  Brother Vellies ostaje dosljedan originalnom dizajnu i tehnici izrade sandala, ali remenčiće ipak izrađuju od fine kože. Moderna proizvodnja cipela vrlo rijetko je u skladu s ekološkim standardima, stoga se ovaj brend odlučio na miran suživot s prirodom. Za potplate cipela i dalje se koriste stare automobilske gume, ručno se izrezuju i variraju u dimenzijama. Brother Vellies dokaz je da ekologija i moda uz pomoć kreativnosti mogu biti održivi i prihvatljivi. Model school shoe inspiriran je cipelama koje se nose na uniformu u školu, a neodoljivo podsjećaju na današnje oxfordice.

Mini kolekcija za najmlađe trendsetere

Svaka modno osviještena mama voli iskombinirati vlastitu odjevnu kombinaciju sa svojom mini verzijom. Dječja modna industrija raste velikom brzinom, a Brother Vellies svojom mini kolekcijom drži korak s nekim od najpoznatijih svjetskih dizajnerskih kuća. Linija cipelica za najmlađe trendsetere jednostavno će oduševiti svaku mamu. S obzirom na to da je ručna tehnika ista kao i kod modela za odrasle, posebna preciznost i fokus potrebni su za izradu slatkih cipelica u mini dimenziji.  Osim ekološke osviještenosti, Aurora se potrudila da se od dijela prihoda, uključi i lokalna zajednica te poboljšaju uvjeti života u afričkim školama. Ovaj brend pravi je primjer kako moda na kreativan način može doprinijeti čovječanstvu i humanosti u nerazvijenim dijelovima svijeta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brother Vellies (@brothervellies) on

Foto: Instagram

0