Stigla je nova H&M Conscious kolekcija za jesensku sezonu

S komadima izrađenim od recikliranih materijala ili materijala koji imaju manje utjecaja na okoliš, jesenska kolekcija nastavlja isticati predanost H&M-a da koristi samo održive materijale do 2030. Od kariranih kombinacija do haljina s animal printom i majica s kapuljačom, sve dolazi u paleti laganih neutralnih, crnih i narančasto-crvenih boja, dok je dizajn i dalje sofisticiran.

H&M jesenska Conscious kolekcija 2019. od danas dostupna je u trgovinama i online.

H&M Conscious kolekcija jesensku sezonu

Reciklirani poliester ključni je materijal za H&M-ovu kolekciju za jesen 2019. koju nalazimo u haljinama, majicama, pletenini. Najčešće se izrađuje od rabljenih PET boca, reciklirani poliester obrađuje se i prede kako bi se stvorila tkanina koju je lako održavati.

Ostali komadi iz kolekcije izrađeni su od organskog pamuka ili mješavine izrađene od TENCEL ™ liocelijskih vlakana.

H&M’s Fall 2019 Conscious Collection govori o bezvremenskoj klasici ali i trendi komadima koje ćete rado nositi cijelu sezonu. Održivi materijali, prigodnih jesenskih uzoraka must have su svake garderobe, kaže Maria Östblom, voditeljica dizajnerske ženske odjeće u H&M-u.

Haljine koje laskaju figuri u kombinaciji s udobnim oversized majicama s kapuljačama koje se mogu nositi kao haljine i kariranom košuljom koja se može prebaciti preko svake odjeće u kombinaciji sa tajicama i slim trapericama. Pletenina odiše dolčevitama i crop krojevima, dok su jakne elegantnog boxy kroja. Detalji u kolekciji uključuju nabore, široke manšete i suptilne bočne proreze. Paleta boja sadrži lagane neutralne tonove, crnu i izražajno narančasto-crvenu boju. Animal print i različite vrste kariranih uzoraka povećavaju sofisticirani, kozmopolitski izgled.

Želimo upotrijebiti našu veličinu kako bismo promjenu doveli do cirkularnog i obnovljivog načina. Conscious kolekcija H&M Fall 2019 nevjerojatan je primjer koliko smo pomoću tehnologije i inovacija uspjeli zamijeniti konvencionalne materijale recikliranim alternativama, kaže Pascal Brun, globalni menadžer održivosti u H&M-u.

Više informacija o H&M Group održivom radu možete pronaći: hmgroup.com/sustainability

Foto: H&M

Više informacija o H&M Group održivom radu možete pronaći hmgroup.com/sustainability.

1