Nova suradnja modnog dvojca ELFS – s Arheološkim muzejem u Zadru

Arheološki muzej Zadar predstavio novu kolekciju suvenira

Ekskluzivna kolekcija suvenira s potpisom modnog dvojca ELFS predstavljena je u petak, 24. svibnja, u crkvi Sv. Donata u Zadru. Riječ je o kreacijama koje je poznati hrvatski modni dvojac osmislio za Arheološki muzej Zadar, a cjelokupan projekt dizajneri Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić realizirali su u suradnji učenicima trećeg razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru te njihovom profesoricom Jelenom Franulović. 

Ovom je suradnjom modni dvojac ELFS ponovno dokazao da su pioniri u promicanju pravih životnih vrijednosti jer ovim projektom ne samo da naglašaju važnost edukacije mladih osoba i njihovog što ranijeg uključivanja u realni sektor, već su u njihovoj dizajnerskoj radionici nastali suveniri koji ne samo da promiču hrvatsku kulturnu baštinu, Arheološki muzej i Zadar, nego i hrvatski dizajn.

Tunike, majice i torbice s ELFS potpisom promiču hrvatsku kulturnu baštinu

Poziv Arheološkog muzeja Zadar bio nam je pozitivno iznenađenje. Gospođa Marina Brkić i njezin tim su nas upoznali s muzejskim postavom koji smo kasnije grafički interpretirali na majice tunike i torbe. Priča je poprilično zabavna i drugačija, a Arheološki muzej je za sada, barem koliko je nama poznato, jedinstven u Hrvatskoj po pitanju suvenira. Nadamo se da će prodaja biti uspješna i da ćemo u budućnosti ponovno surađivati s njima”, rekao je Aleksandar Šekuljica, naglašavajući kako je oduševljen suradnjom sa srednjoškolcima.

“S učenicima smo razgovarali o poslovanju nakon završene škole. Mislim da je izuzetno važno da mladi imaju viziju kako nakon škole jer mi nakon završenog školovanja nismo znali kako stvari funkcioniraju u praksi”, dodao je Šekuljica.

Prema riječima Marine Brkić iz Odjela za marketing i odnose s javnošću Arheološkog muzeja Zadar, ideja za kolekciju nastala je u želji da se standardna muzejska ponuda suvenira obogati nečim što bi izlazilo iz standardnih okvira i što bi bilo su skladu sa današnjim vremenom.

“Suveniri su trebali biti funkcionalni, suvremeni, modernog dizajna i da iza njih stoji neko poznato hrvatsko dizajnersko ime. Upravo zbog toga smo se obratili modnom dvojcu ELFS jer iznimno cijenimo njihov rad. ELFSI su svojim idejama, kreativnošću i snažnom energijom osuvremenili motive muzejske postave Arheološkog muzeja Zadar i na taj način im udahnuli novi život. Majice, tunike i torbice krase motivi iz muzejskog postava kao što su stilizirani muški i ženski likovi iz liburnskog razdoblja, keramički vrč u obliku ljudske glave iz 1. stoljeća te kip cara Augusta za koji se smatra da je jedan od najljepših u svijetu”, istaknula je Marina Brkić.

Prezentaciju u Crkvi sv. Donata uveličao je dvijema plesnim točkama najstariji ansambl suvremenog plesa u Dalmaciji Zadarski plesni ansambl

Prije predstavljanja suvenira, modni dvojac ELFS održao je radionice učenicima iz srednje škole Primijenjene umjetnosti i dizajna. Učenici su bili oduševljeni suradnjom s Ivanom i Aleksandrom te su im kao zahvalu darovali kipove cara Augusta koje su svojima rukama dodatno osuvremenili.

0