I Roisin Murphy voli (i nosi) Sovilja

Popularna britanska glazbenica, kompozitorica, performerica, dizajnerica… Mnogima najviše poznata kao pjevačica nekada vrlo popularne glazbene skupine Moloko, Roisin Murphy ususret svom nastupu u Rovinju upoznala je rad domaćeg dizajnera Nenada Sovilja. Kroz druzenje i posjet njegovom ateljeu u rovinjskom luksuznom Grand Park hotelu upoznala se sa Soviljevim radom i nakitom te su dogovorili i skorašnju suradnju. Glazbenici se toliko svidio Soviljev nakit da je za nastup u Rovinju, samoinicijativno izabrala ogrlicu iz njegove posljednje kolekcije Monument kojoj je inspiracija bila fontana Manduševac sa središnjeg zagrebačkog trga.

Mnogo smo razgovarali o mom, ali i njenom radu jer sve njene kostime za nastupe ona osobno kreira te smo zapravo kliknuli na toj umjetničkoj razini. Čak smo razgovarali i o nekoj potencijalnoj kolaboraciji gdje bih joj ja pomogao oko kostimografije za nakit za njezine nastupe. Kasnije mi je njezin suradnik za kostime rekao kako joj se jako sviđa moj rad, a osobito ogrlica, koju je odmah stavila oko vrata.” ispričao je Nenad Sovilj o susretu i druženju te dodao:

Roisin je jako “cool” osoba, iznimno zabavna i opuštena, ali se definitivno osjeti aura dive i zvijezde. Iznimno ju cijenim sve ove godine,  glazba koju stvara je umjetnost, ima nevjerojatnu boju glasa, a uz sve to još je  i modna ikona! Raduje me ovaj susret s njom i moguća suradnja!

Foto: Sovilj PR

0