Posjetile smo omiljeni Clan Store koji je promijenio svoj izgled i proširio ponudu modnih brendova


Iz godine u godinu, modna scena u Zagrebu je sve raznovrsnija i bolja. Jedna od najvećih i najznačajnijih promjena u posljednjem desetljeću je pojava concept storeova koji su oduvijek za modu zainteresiranoj zagrebačkoj publici otvorili vrata svjetske modne scene. Jedan od njih je Clan Store.

Kako je Clan Store osvojio zagrebačku modnu publiku?


Na adresi Frankopanska ulica 4, prije točno deset godina otvorila se concept trgovina koja je odmah izazvala veliki interes zaljubljenica u modu. Ubrzo, Clan Store postao je jedna od omiljenih shopping destinacija, ali i mnogo više od toga. Uz najnovije modne trendove, Clan Store mjesto je koje nam uvijek otkriva i nove modne brendove i dizajnere čije vrijeme tek dolazi. Kako uspijevaju uvijek iznova nanjušiti nove brendove koji ubrzo postaju svjetske modne senzacije poput brenda Self-Portrait?

Kroz moj dućan u ovih desetak godina prošlo je mnogo brendova koje smo među prvima prepoznali i predstavili ih hrvatskim kupcima. Golden Goose smo imali u Clanu kad smo ga otvorili, Self-Portrait smo imali prije Net-a-Portera. Zaista se trudimo biti prvi. To nije lak posao. – u razgovoru nam je otkrila Koraljka Medić, vlasnica Clan Storea.


Kako izgleda cijeli proces od pronalaska novog modnog brenda do njegovih modela u Clan Storeu?

To iziskuje biti stalno na društvenim mrežama i doslovno nanjušiti što bi moglo biti in, a da se to istovremeno svidi našim kupcima., ispričala nam je Koraljka Medić. Moj tim i ja izaberemo brendove koje ćemo za iduću sezonu otići pogledati u Pariz ili Milano, odemo u showroom i sve poslikamo. Nakon povrtaka, zajedno s prodavačima prođemo sve to i odlučimo što ćemo uzeti, a što ne.

Desetljeće uspješnih modnih priča


Zahvaljujući uvijek istom entuzijazmu i cilju pronalaska novih modnih priča koje će zaintrigirati zagrebačku modnu publiku, Clan Store iza sebe ima deset uspješnih godina, a ono najbolje, čini se, tek dolazi.

Clan Store ove godine slavi svojih 10 godina. Trebali smo imati veliki party na koji je bio najavljen dolazak dizajnera Self-Portraita i mnogih drugih s kojima već dugo surađujemo. Sve nam je to korona usporila, ali nadam se da ćemo kad-tad to proslaviti., istaknula je Koraljka.


Iako im je koronavirus poremetio planove za veliko slavlje, deset uspješnih godina iza sebe Clan Store tim proslavio je pogledom prema naprijed – preuređenjem interijera i dodatkom novih brendova svojoj već zavidnoj ponudi.

Novo desetljeće, novi interijer, novi brendovi

Kao što se mijenjaju trendovi u modi, tako se mijenjaju i trendovi u uređenju interijera. Shvatila sam da je nakon desetak godina potrebno preurediti Clan Store i početi neku novu priču u modernom interijeru gdje će komadi odjeće doći do punog izražaja.

Za taj zadatak angažirali su mlade arhitektice Sonju Halapir (Antika arhitektura) i Maju Francuz (Studiobotanike).

Najveći problem nam je bio izabrati pod koji će se uklopiti u interijer, a pritom će biti dobar za održavanje. Odlučili smo se za betonski pod s micro terrazzom tvrtke Tera-sol koji je po prvi puta napravljen u nekom interijeru u Hrvatskoj. Moj suprug i ja smo znali da želimo jednostavan interijer pun zelenila u kojem će se svatko osjećati ugodno. To nije smjelo izgledati preluksuzno, a opet je trebalo biti moderno i funkcionalno. Sav namještaj i bravarske radove odradili su naši hrvatski obrtnici i na to smo izuzetno ponosni. Moj suprug je taj koji je zajedno s arhitekticama zaslužan za ovaj novi interijer Clan Storea.

Uz novi interijer, osvježenje Clan Storeu donosi i nekoliko novih modnih brendova: Solace London, Bronx and Banco i Chimi naočale. Uz odlične brendove koje jedna čekamo upoznati kroz modele u Clan Storeu, Koraljka nam je otkrila da jesen donosi još nekoliko uzbudljivih novih modnih imena – Misha i In The Mood For Love


Za kraj, vlasnicu Clan Storea pitali smo koju su neki od ljetnih it komada s potpisom popularnih brendova koje možemo pronaći u Clan Storeu?

Solace London Elina mini haljina apsolutni je hit, a Chimi naočale poželite imati u svim bojama. One su jako dobre kvalitete, a prihvatljive cijene. Mogu reci da smo s njima pogodili. Tu su i uvijek popularni i prepoznatljivi modeli brendova Mother Jeans, Rixo London, Self-Portrait, Acler i Via Roma 15.

U nastavku zavirite u novi, osvježeni Clan Store, a njegovu odličnu ponudu možete istražiti na adresi Frankopanska ulica 4 te u webshopu u kojem uvijek možete pronaći sve novitete koji su u dućanu, a koji u roku 24 sata mogu biti kod vas.

Foto: Sanja Jagatić

1