‘It all has to come out’, poruka je nove kolekcije i kampanje Marije Kulušić

Zimska kolekcija naše talentirane dizajnerice Marije Kulušić danas je dobila svoje kreativne vizuale.

“Kao odraz zbivanja kroz posljednje mjesece nametala mi se pomisao kako sve što se zbiva u meni mora izaći na površinu”, započinje priču Marija, na temu novog poglavlja u svom modnom stvaralaštvu. Upravo ta pomisao se suptilno provlači kroz kolekciju. Ocrtava se kroz klasične odjevne predmete koji su rastavljeni ili mjestimično prorezani kako bi dali naslutiti što se nalazi ispod površinskog sloja.

U pretežito minimalističkim formama izviru decentni prorezi koji se provlače kroz više odjevnih komada ili su oni odvojeni, a ponegdje u detaljima spareni jedan u drugoga.

Cijela kolekcija izrađena je od pretežito prirodnih tkanina poput vune, kašmira, svile i pamuka. Predimenzionirana torba kao dodatak izrađena je od kože koja je ostatak prehrambene industrije. Svila, koja je korištena za izradu marame bojana je prirodnim bojilima koji su rezultirali zlaćano žutim tonovima.

U kolekciji su većinom korištene deadstock tkanine, a pojavljuju se i ostatci tkanina iz prošlih kolekcija poput antiknog lana, koji je korišten za izradu detalja.

Više o kolekciji saznajte na web adresi www.marijakulusic.com.

Foto: Denis Butorac

Make up i frizura: Petra Sever

Model: Laura Bračun

0