‘Karl For Ever’ – modni svijet skupio se u Parizu u čast modnog kralja Karla Lagerfelda19. veljače ove godine svijet je napustila modna legenda, kreativni direktor kuće Chanel, Karl Lagerfeld.  U 84 godine, Karl je izgradio pravo malo modno carstvo i zauvijek promijenio svijet mode. Modni svijet jučer se okupio u Grand Palaisu u Parizu, mjestu na kojem je Karl priredio neke od nezaboravnih Chanel revija, kako bi još jednom odao počast velikom i nezamjenjivom Kaiseru Karlu.

KARL FOR EVERHOMMAGE JEDNOM OD NAJVEĆIH MODNIH DIZAJNERA U POVIJESTI


Večer u čast modnog dizajnera Karla Lagerfeld organizirale su modne kuće Chanel, Fendi i Karl Lagerfeld u kojim je Karl Lagerfeld bio kreativni direktor i genijalni um iza tisuće nezaboravnih kreacija. Veliko slavlje velikog modnog genija osmislio je i režirao Robert Carsen, a među dvije tisuće i petsto uzvanika okupio se cijeli modni svijet – od urednice američkog Voguea Anne Wintour do Karlovih muza i obožavateljica.


Impresivan ambijent Grand Palaisa bio je uređen u crnoj i bijeloj boji, s daškom crvene, baš onako kako je Karl volio, a pozornicu i uzvanike okuživali su Karlovi portreti, dok je kroz kolaž videa prikazan tek dio njegove velike ostavštive u modnom svijetu.

Osobnu i emotivnu dimenziju cijeloj večeri dale su priče ljudi koji su ga poznavali, baš kao i nastupi talentiranih glumaca, glazbenika i plesača kroz koje su interpretirali dijelove glazbenih i književnih djela koja je Karl obožavao.


Glumice Tilda Swinton, Fanny Ardant, Cara Delevingne i Helen Mirren, prijateljice Karla Lagerfelda, izvele su dijelove iz romana njegovih omiljenih autora kao što su Virginia Woolf, Stéphane Mallarmé, Colette i Edith Sitwell.

Tilda Swinton


Izvanredna Jookin plesačica Lil Buck, sjajna violinistica Charlie Siem (koja je izvodila Paganinija, jednog od omiljenih skladatelja majke Karla Lagerfelda), argentinski koreografa German Corneja, u pratnji svoje trupe od 17 plesača tanga i njegovog 7-komadnog orkestra iz Buenosa Aires (Carlos Gardel je bio omiljeni pjevač Karla Lagerfelda, a tango mu je bio omiljeni ples), slavni pijanist Lang Lang (koji je izvodio Chopina na velikom klaviru kojeg je osmislio Karl Lagerfeld za 150. godišnjicu Steinwaya), te američki umjetnik Pharrell Williams svojim su nastupima također odali počast čovjeku koji je bio njihov prijatelj i koji je ostavio neizbrisiv trag u njihovim životima.

Pharrell Williams
Lang Lang


Svi umjetnici i izvođači, baš kao i dvije tisuće i petsto gostiju koji su bili prisutni u Grand Palaisu, bili su uronjeni u spektakularnu izložbu pedeset i šest Karlovih portreta koje su kroz njegov život i uspješnu modnu karijeru snimili neki od najpoznatijih fotografa.


Osim Karlu Lagerfeldu kao modnoj ikoni i jednom od najvećih dizajnera u povijesti, sudionici su također odali počast Karlu Lagerfeldu kao esteti, kulturnom čovjeku i fotografu … u izuzetnom trenutku koji je bio velik kao njegov talent.

Virginie Viard
Anna Wintour i Bruno Pavlovsky
Claudia Schiffer
Pharrell Williams
Ines de La Fressange
Charlotte Casiraghi, H.R.H. Princess of Hanover, Andrea Casiraghi and Madame Emmanuel Macron at Karl Forever at the Grand Palais in Paris on June 20, 2019. Photo by Luc Castel and Julio Piatti
Bruno Pavlovsky i Eric Pfrunder
Bruno Pavlovsky i Anne Hidalgo
Virginie Ledoyen i Eric Pfrunder
Bruno Pavlovsky i Marine Vacht
Claudia Schiffer i Bruno Pavlovsky
Virginie Viard i Bruno Pavlovsky

Foto:PR

0