Hrvatska ima najekološkije tenisice na svijetu – upoznajte brend MIRET

Hrvatski brend MIRET, kojeg su prije pet godina pokrenula braća Hrvoje i Domagoj Boljar, na platformi za grupno financiranje Kickstarter 3. ožujka lansirat će drugu kolekciju udobnih i izdržljivih ekoloških tenisica napravljenih od 97% prirodnih materijala.

10 prirodnih materijala nalazi se u MIRET ekološkim tenisicama 

MIRET tenisice napravljene su od konoplje, kenafa, lana, pluta, drva, kukuruza, jute, eukaliptusa, kaučuka i 100% prirodne vune s Novog Zelanda certificirane najstrožim ekološkim certifikatima na svijetu za sigurnost životinja i okoliša.

Hempies, Woolies, Fluffies i Veggies

MIRET u novoj kolekciji nudi četiri linije: Hempies, Woolies, Fluffies i Veggies.Svaka ekološka tenisica narasla je iz identičnih prirodnih materijala, ali ono što ih razlikuje je njihov vanjski materijal. Hempies tenisice napravljene su od 100% čiste konoplje koja je prirodno prozračna, jaka, ali mekana, antibakterijska, nije bojana te se uzgaja na eko plantažama. Vanjski materijal Woolies i Fluffies MIRET tenisica je 100% vuna koja se može nositi u svim vremenskim uvjetima. Obje su certificirane Oetko-texâ, EU Ecolabelâ certifikatima, a Woolies i Veggies čak Cradle to CradleÔ certifikatom. Veggies MIRET tenisice sunapravljene od biorazgradivog tekstila koji je čvrst i izdržljiv te se može u potpunosti kompostirati.

Inovacija u đonu i ulošku MIRET tenisica

Đon MIRET tenisica jedan je od najmekših i najfleksibilnijih na svijetu. Ne sadrži sintetičku gumu i napravljen je od 100% prirodnog lateksa od stabla kaučukovca. Uložak u MIRET tenisicama kreiran je od pluta, zaštićen je prirodnim tekstilom te ima certifikat za sigurnost hrane – tako da ih i vaš pas može sigurno žvakati.

Inovacija u vodoodbojnosti

U industriji obuće za vodoodbojnost obično se koriste kemikalije na bazi nafte koje su štetne za okoliš i čovjeka. MIRET tenisice zaštićene su posebnim 100% prirodnim vodoodbojnim slojem tako da u njima sigurno možete hodati i kad pada kiša.

MIRET ekološke tenisice dolaze u veličinama za cijelu obitelj: od 34 do 49, u četiri linije i ukupno trinaest boja. Projekt možete podržati prijavom na njihovoj internetskoj stranici ili od 3. ožujka na Kickstarter platformi. 

Prvi editorial hrvatskih ekoloških tenisica MIRET snimljen u Nacionalnom parku Brijuni

Priroda se spojila s prirodom

Nacionalni park Brijuni bio je jedina logična lokacija za snimanje prvog MIRET editorijala. Priroda se spojila s prirodom i nastale su magične fotografije koje dočaravaju kvalitetu 97% ekoloških tenisica. Za modele i ambasadore projekta odabrana je profesionalna plesačica Gendis Putri Katrini i nezavisni kreativni poduzetnik Marko Gregurić.

MIRET: Hrvoje i Domagoj Boljar, Marina Ravlić

Kreativni koncept: Karla Andrić, Timy Šarec

Modeli i ambasadori: Gendis Putri Katrini, Marko Gregurić

Fotografija, video, montaža: Timy Šarec

Produkcija: Karla Andrić

Styling: Ana Nikačević

Make up, hair stylist: Matea Beranek

1