Blagdanska čarolija krije se u ovoj kolekciji nakita

Ako ste poput nas odlučili zadržati blagdanski duh, ispuniti ga vedrinom i najljepšim osjećajima, onda ste sada u fazi planiranja online partyja kako bi blagdane ipak proveli uz sve svoje voljene. Bilo da se odlučite za scenarij u opuštenom izdanju ili pak svečani look, darivanje uz virtualne ili stvarne poklone, najvažnije je samo da se svi dobro zabavljaju i da su dobrog raspoloženja.

Iako kod digitalnih druženja možda cijeli vaš outfit neće doći do izražaja, nakit je nešto što će svi na vama primijetiti jer dolazi u prvi plan. Ljubitelji nakita dobro znaju kako je originalni komad nakita upravo onaj tajni sastojak uz kojeg ćete se uvijek osjećati posebno, elegantno i jedinstveno. Dok trendovi nalažu velike i upečatljive komade nakita, činjenica je da je izbor nakita vrlo osoban i da ćete najbolje izgledati uz onaj komad koji se vama najviše sviđa, koji odgovara vašoj osobnosti ili ste uz njega pak emotivno vezani jer je bio poklon od nekog posebnog. Sjećamo se primjerice s nostalgijom onih dana kada smo u tajnosti istraživali maminu kutiju s nakitom. Neka od tih blaga su i danas možda s nama te kriju u sebi dašak dječje bezbrižnosti i vječnu ljubav prema majci.

Hommage à Gustav Klimt – kolekcija koja slavi izvanrednog slikara

Potaknuti temom nakita koji nosi posebnu priču, mi smo nadahnuće pronašli u FREYWILLE kolekcijama koje osvajaju nevjerojatnim bojama te nas vode na putovanje kroz najljepša umjetnička remek-djela. FREYWILLE kolekcija Hommage à Gustav Klimt slavi ovog izvanrednog slikara, a prvi put je lansirana 1998. godine. Kroz čarobne, koloristične setove koji ju čine, FREYWILLE umjetnici pokazuju stvaralačku poveznicu između Klimta i FREYWILLE-a. Iako inspirirani velikim Klimtovim remek-djelima, FREYWILLE setovi su nezavisan umjetnički rad koji odražava potpunu posvećenost svakom detalju. Do danas, ova FREYWILLE kolekcija ostaje među omiljenima svim ljubiteljima vrhunske umjetnosti i profinjene estetike jer pravo umjetničko djelo uvijek ima mjesto u našim srcima.

Za Klimta je nada bila fascinantan, eteričan osjećaj, vrijedan divljenja. U svom “zlatnom periodu” često je istraživao njezin utjecaj i značenje, a 1908. godine, tu najsnažniju ljudsku emociju, utjelovio je u slici Hope II. Kroz istoimeni FREYWILLE dizajn, ponovno je oživljena jedna od najljepših priča o nadi i novim počecima. Romantične, cvjetne spirale i vibrantni otočići izviru iz zagrljaja jarkih nijansi crvene i žute, simbolizirajući želje koje dozivaju ljubav i sigurnost. Nad njima se uzdižu zlatne vitice, nestašni vrtlozi misli o snovima i životu koji cvjeta kroz sreću i blagostanje.

Harmonija impresivnih detalja uokvirena je bogatom aurom zlatnih nijansi

FREYWILLE dizajn The Kiss sjedinjuje Klimtove oprečne elemente ornamentiranja, pravokutni oblici za muškarca i kružni za ženu, u predivnu kompoziciju koja predstavlja dva životna principa u ravnoteži. Raznobojno cvijeće, načičkane spirale i tajanstveni vrtlozi nježno se stapaju preko cvjetne livade s kvadratičastim, jasnim formama. Livada simbolizira izvor na kojem se rađa ljubav, na kojem su muškarac i žena spojeni u jedinstvo kroz ljubavno tkanje idiličnih boja koje ih odvaja od ostatka svijeta. Harmonija impresivnih detalja uokvirena je bogatom aurom zlatnih nijansi koja transformira materijalnu vrijednost zlata u uzvišenu, luminoznu i duhovnu supstancu onog što je najdragocjenije u životu – u samu ljubav.

FREYWILLE kreacije čarobna su interpretacija ljubavi prema umjetnosti i povijesti te duboko poštovanje prema drugim kulturama, a upravo je to premisa koja definira rad i uspjeh FREYWILLE kompanije. Najviši standardi dizajna i izradbe zajamčeni su kroz limitiranu produkciju koja se odvija u izvornom ateljeu u samom središtu Beča još od 1951.godine.

Više informacija o FREYWILLE nakitu pronađite u njihovom Online butiku ili posjetite FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2.

Fotografije s FREYWILLE kolekcijom Hommage à Gustav Klimt kreirali su Sanja Jagatić kojoj idu zasluge za fotografiju i kreativno vodstvo, Sanja Agić potpisuje make up, a frizuru Evelin Benković za Frizerski studio Evelin. U ulozi modela je divna Tia Marcius, Talia model.

Foto: Sanja Jagatić

0