U prodaju za samo nekoliko dana stižu nove ‘marte’ – evo što trebate znati o njima

Kada bismo morali birati čizme koje su obilježile ovu zimsku sezonu, u samom vrhu definitivno bi se našle kultne marte. Iako su doista kultne, bezvremenske, legendarne, krajem prošle godine doživjele su apsolutni ‘boom’ i skoro da nije bilo trendseterice koja u njima nije prošetala gradskim ulicama. Činjenica je to zbog koje su najzagriženiji ljubitelji ‘marti’ čak i negodovali, no sami brend Dr. Martens nesumnjivo je uživao u plodovima novonastalog trenda.

S Dr. Martens čizmama i mi smo snimili modni editorijal krajem prošle godine te vam pokazali koje ih poznate Hrvatice ove sezone nose. Novost iz brenda u prvi plan stavlja ikonični i svima nam dobro poznat 1460 model čizama, u čijem će duhu proći cijela 2020. godina. Zašto? Zato što Dr. Martens slavi 60. rođendan i tim je povodom ostvario suradnju sa 12 inovativnih modnih brendova i dizajnera, koji će ponuditi ukupno 12 reinterpretacija slavnog 1460 modela.

Svakog mjeseca izlazi po jedna suradnja, a nakon što je poznati japanski streetwear brend A Bathing Ape pokazao kako je uredio kultne ‘marte’, u veljači je red došao na super talentiranog belgijskog dizajnera Rafa Simonsa.

Raf je ‘marte’ zamislio s klasičnim gornjištem od glatke crne kože, kojeg je dodatno akcentirao ‘anarhističkim’ prstenjem u punk stilu. Za ovu kreaciju inspirirala ga je custom made moda New Romantic i Punk klupske scene kasnih 70-ih. Čizme krasi i srebrni logo koji komunicira suradnju ova dva poznata modna imena.

Čizme koje je uredio Raf Simons u prodaju stižu 22. veljače, a cijela suradnja limitiranog je karaktera sa 1460 modela koji će biti dostupni u prodaji.

Foto: Dr. Martens, Instagram

2