Što su zvijezde odjenule za crveni tepih Oscara 2019.?

Lady Gaga

Najpoznatiji crveni tepih na svijetu, onaj oskarovski, jučer je još jednom odmotan ispred Dolby Theatrea, za potrebe 91. po redu dodjele Oscara, održane u ranim jutarnjim satima po našem vremenu. Oskarovski crveni tepih kroz godine je postao simbol za sebe, a njime su do danas kročile na tisuće zvijezda suvremene filmske industrije, koje su na dodjeli zlatnih kipića imale ulogu nominiranih ili pak prezentera nagrada u glamuroznoj filmskoj noći.

Uvijek vrlo specifičan, ovaj svečani sag dolazi u boji koja se zove Academy Red i nešto je zagasitija od one koju inače smatramo bojom crvenog tepiha. Proteže se na više od impresivnih 4,000 metara kvadratnih i potrebno je 900 sati rada da bi ga se postavilo. Tradicija hodanja crvenim tepihom službeno datira od 1961. godine, a od tada su filmske zvijezde odlučne u izazovu da na podlozi oskarovski crvene boje pokažu svoja najbolja modna izdanja pred okom kamere.

Bradley Cooper (Tom Ford) i Irina Shayk (Burberry)

Iznimka nije bila ni ova godina, iako, složit će se mnogi, nekih većih uzbuđenja na crvenom tepihu Oscara 2019. zapravo i nije bilo. Nominirane glumice i prezenterice defilirale su njime u svemu od ‘old Hollywood’ toaleta (poput Lady Gage) do modernih interpretacija večernjih haljina (Rachel Weisz), a svoj modni potpis na oskarovskom crvenom tepihu ispromovirale su modne kuće Armani Privé, Celine, Atelier Versace, Christian Dior, Brandon Maxwell i Rodarte, čije su skupocjene, nerijetko i haute couture kreacije, brojčano bile najzastupljenije. Tko je oduševio, a tko podbacio i što su glavne nominirane i prezenterice večeri nosile na slavnoj dodjeli filmskih nagrada, donosimo u nastavku i ostavljamo vama na procjenu. Tko je vaš favorit?

Dobitnici Oscara 2019. 

Najbolji nastup na Oscarima 2019.

Najbolje odjeveni muškarci Oscara 2019.

Crveni tepih Vanity Fair Oscar partyja

Lucy Boynton (Rodarte) i Rami Malek (Saint Laurent)

Regina King, Oscar de la Renta

Emma Stone, Louis Vuitton

Allison Janney, Pamella Roland

Ed Sinclair i Olivia Colman (Prada)

Lady Gaga, Alexander McQueen

Glenn Close, Carolina Herrera

Constance Wu, Atelier Versace

Amy Adams, Atelier Versace

Helen Mirren, Schiaparelli Haute Couture

Rachel Weisz, Givenchy Haute Couture

Brie Larson, Celine

Marina de Tavira

Charlize Theron, Christian Dior Haute Couture

Yalitza Aparicio, Rodarte

Kiki Layne, Atelier Versace

Sarah Paulson, Brandon Maxwell

Melissa McCarthy, Brandon Maxwell

Tina Fey, Vera Wang

Foto: Profimedia

0