Nova kolekcija omiljenih Borosana

Borosane slave 50 godina

Davnih šezdesetih godina, koje mnogi nazivaju i zlatnim godinama prošlog stoljeća, na obali Dunava, u tvornici Borovo tim stručnjaka različitih profesija na čelu s dr. Brankom Strinovićem radio je na razvoju obuće namijenjene ženi. Borosani, prvom tipu obuće nastalom u suradnji s ortopedom.

Nekada su ih nosile konobarice, čistačice, tete u trgovinama, medicinske sestre, zapravo sve žene koje su provodile mnogo vremena u stajanju i hodu. Prva Borosana proizvedena je u plavoj boji, a već prve godine njena proizvodnja dosegla je preko 200 tisuća pari. Borosana doseže svoj maksimum sredinom 70-tih i 80-tih godina kada proizvodnja iznosi oko pola milijuna pari godišnje, a prodavale su se pod sloganom koje i danas pamtimo: Rad je odmor cijelog dana u obući Borosana i Ako nije Borovo nije Borosana.

U duhu s tradicijom, u koraku s modom Borosana slavi 50 godina postojanja. Obuća s dušom, obuća koja u mnogima budi nostalgiju te obuća čija proizvodnja svih ovih godina nikada nije prekinuta, dolazi u novom ruhu s 5 novih veselih dezena: točkice, prugice i lastavice. Funkcionalne, udobne, upečatljive, efektne, modne, a opet nose u sebi retro duh.

Jubilarne Borosane dolaze nam u veličinama od 36 do 42 po cijeni od 249,00 kn, a mogu se pronaći u Borovo prodavaonicama te na web shopu: www.borovo.hr.

Fotograf: Marko Džavić

Modeli: Ena Kiralj i Iva Đelagić

Make up: Martina Ivković

0