Anamarija Asanović predstavlja kolekciju inspiriranu tradicijom i skrivenim ljepotama ruralnog života

Anamarija Asanović oduvijek je bila dizajnerica inspirirana elegancijom žene u njenom svakodnevnom životu. Njena žena je opuštena, samouvjerena, elegantna i prije svega – zaljubljena u modu. Pomno osmišljeni krojevi udišu njenoj ženstvenosti jedan novi romantični i samouvjereni senzibilitet kroz koji dizajnerica naglašava temperament žene u svim njenim nijansama.

Svoju najnoviju kolekciju stvorila je inspirirana tradicijom, skrivenim detaljima ljepote ruralnog života i pretvorila još jednu viziju – u prekrasnu modnu priču ispunjenu teksturama i romantičnim motivima. Svaka kombinacija unosi poseban doživljaj spontanosti žene i svaki komad odjeće na svoj način ističe svježinu koja je uvijek okosnica inspiracije dizajnerice.

Kao i mnoge njene prijašnje kolekcije, i ova je osmišljen da odlično pristaje svakoj figuri i istakne osobinu svake žene pojedinačno.

Kolekcija je satkana od pomno usklađenih materijala koji udišu život modernoj praktičnosti i ženstvenosti. Udobni i eklektični komadi stvoreni su da traju zauvijek. Kao što je i tradiciji sklono, Anamarija kreira komade koji prelaze generacije. Kolekcijom se osjeti snažen utjecaj tradicije isprepleten sa već poznatim mornarskim štihom i nježnim bojama. Ispunjena živahnim printom i najfinijim materijalima, nova kolekcija neupitno je već na listi mnogih putenih žena.

Foto: Katarina Radonić

Modeli: Nika Limov

Daria Morović

Maja Makivić

3