Svi trendovi za jesen 2016.

trend jesen 2016 (3)

ZARA

U svijetu mode trendovi se stalno mijenjaju. Neki komadi traju samo jednu sezonu, a neki se uspiju zadržati te se provlače kroz njih nekoliko. Svaku sezonu ponudi nam se stotine stilova i treba odrediti koji su to komadi u koje ćemo investirati više novca, a koje ćemo zanemariti. U tome nam ne pomažu samo modni stručnjaci već i ‘Fashion Trends’ izvješće – modna analiza, koja pomoću rezultata dobivenih Google tražilicom, otkriva koju su vodeći trendovi za jesen 2016. u Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u, a to se može primijeniti i na cijelu Europu.

MANGO

MANGO

U izvješću se ističe popularnost bomber jakni i kožnih hlača. Bomber jakna je najveći rastući pojam u SAD-u, te se pretpostavlja da se neće zaustaviti tako brzo. Predviđa se vezivanje pojma ‘bomber jakna’ uz pojmove ‘djeca’ i bebe’, ciljajući na traženje modela jakni za djecu. To je pretpostavka zbog koje će popularnost traženog pojma samo povećavati svoje brojke.

trend jesen 2016 (5)

trend jesen 2016 (1)

ZARA

U modnom izvješću stoji kako su majice i košulje s otkrivenim ramenima zvijezde u usponu. Mi bismo dodali kako će jesen 2016. obilježiti još i zvonoliki rukavi, etno uzorci i slip haljine o čemu smo već pisali. Ne smijemo izostaviti ni ‘cropped’ trapezice, klasične ‘mom’ traperice i metalik suknje, koje ćemo nositi na polučizmice u stilu šezdesetih ili na mokasinke i ‘loaferice’.

trend jesen 2016 (7)

ZARA

etno-jesen-2016-30-630x888

H&M Studio

Klonite se izblijeđenih traperica, prozirne odjeće, ‘harem’ hlača i haljina A-kroja. Oni su na samom izlasku iz mode. Prema izvješću, pridružuje im se i suknja A-kroja, jer je navodno već doživjela svoj vrhunac i sad je došao period u kojem njena popularnost počinje padati. To ne mora značiti da morate prestati nositi ove komade odjeće, no ako je vjerovati izvješću, iznosite to što imate i nemojte ulagati u iste primjerke.

Kada se radi o odabiru odjeće uvijek je potrebno slušati sebe. Kupite ono što vam se sviđa i u čemu se osjećate dobro. Odaberite neke od popularnih komada za jesen 2016., a ostalo uložite u klasične komade koje ćete moći nositi sezonama. Uvijek je bolje krenuti u shopping kada znate s čim točno raspolažete i što vam treba. Zato istražite što imate i što biste htjeli nositi ove jeseni jer tako ćete teško pogriješiti.

baloneri 2016 (11)

H&M

Foto: Instagram, H&M, ZARA

0