M-ishka espadrile, brend koji i dalje obožavamo

M-ishka espadrile, brend koji i
dalje obožavamo

mishka espadrile

M-shka je brend koji žene vole iz nekoliko razloga. Udobne su, nosive svakodnevno, dolaze u neodoljivim bojama, između kojih svaka žena može odabrati nijansu za sebe, a s obzirom da su napravljene od mekane brušene kože, moguće je u njima provesti cijeli dan. Prepoznatljivog imena, još prepoznatljivijeg dizajna, M-ishke nisu samo ljetne espadrile. One traju dulje od sezone, a osnivačica ovog poznatog brenda, Emilija Katić, razvila je svoje modno ime u nekoliko smjerova. Naime, nakon obuće, kreirala je i kolekciju torbica oko struka, a već ove jeseni priprema nešto novo…

mishka espadrile

Sjećam se kada se pojavio M-ishka brend, koliko je pažnje privukao… I čini mi se da priča ne jenjava. M-ishka se od tada razvila, u bezbroj boja, novih modela… Jesi li u startu računala razvijati brend dalje od osnovnih modela s mašnom?
Bila sam inspirirana idejom da napravimo proizvod koji je trendy, a istovremeno ne izlazi iz mode. Jedan vanvremenski stil koji je nosiv u svakodnevnim životnim prilikama, uključujuci i one posebne. Svaki sljedeći model je predstavljao novi izazov i nastao je spontano, ali uvijek sa istim ciljem – da razbijemo uniformiranost.

Uistinu posebne jer nose cijelu kombinaciju

mishka

Kako je dočekana kolekcija M-ishka torbica?
Kolekcijom M-ishka torbica zaokružili smo priču o sofisticiranoj ženi i njenom najpotrebnijem asesoaru. I reakcije su odlične!

Bi li rekla da su M-ishke jednako popularne u Beogradu i Zagrebu?
M-ishke su očito pronašle put do svih predivnih žena, gdje god one bile…

mishka espadrile

Kako si došla do same ideje i želje da izrađuješ baš espadrile?
Odrasla sam 80-tih godina noseći platnene špagerice raznih boja. Željela sam vratiti to vrijeme. Također, klimatski smo sve bliži Mediteranu pa otuda i sve veća potreba za ljetnom obućom.

Koliko parova sama posjeduješ?
Od svakog modela posjedujem po komad, i to onaj probni, koji je prvi izašao iz radionice. Obično se na njemu mora još raditi, ali mi je baš zato i najdraži – jer asocira na sve faze kroz koje smo prolazili da bismo došli do onog savršenog, koji će biti pušten na tržište.

Asocijacija na 80-te godine

mishka espadrile

Koliko je izazovno voditi ovako popularan brend?
Veoma je izazovno je posvetiti se na isti način detaljima i održavanju postavljenog nivoa kvalitete, ljestvica se diže non-stop kako popularnost raste. I to me veseli!

Kako izgleda proces izrade, gdje nastaju M-ishke?
Mishke nastaju u tvornici magije. Svaki par je unikatan i rezultat ručnog rada, protkan istom količinom ljubavi i vještina.

Ručni rad, bezbroj boja i novi modeli

mishka espadrile

Često me u Zagrebu pitaju gdje se M-ishke mogu kupiti, pa da odgovorimo svima i na to pitanje…
M-ishke se mogu kupiti online preko našeg web shopa www.m-ishka.com koji smo nedavno pokrenuli. Na njemu smo radili dugo, s ekipom fenomenalnih dizajnera i umjetnika. M-ishke se mogu naći i u concept dućanima koji su prepoznali našu viziju i estetiku – u Beogradu, Novom Sadu i Sarajevu.

Kako je došlo do suradnje s People Like Us, možeš li nam reći malo više o tome?
Djevojke iz People Like Us moje su bliske prijateljice i sve djelimo – istu viziju ženstvenosti i individualnosti. Samim time, suradnja je došla kao prirodan slijed okolnosti. Rastemo zajedno i to je predivno.

Nova kolekcija stiže na jesen

mishka espadrile

Iako bi se moglo reći kako je M-ishka ljetni brend, makar sam materijal dozvoljava nošenje i izvan ljetne sezone, kakvi su planovi za ovu jesen?
Pripremamo modele za jesen i to će biti nešto potpuno novo. U izradi je i nova kolekcija torbi koja će biti zanimljiva kao i prethodna.

Hoćemo li M-ishke uskoro moći pronaći negdje u Zagrebu?
Sigurna sam da će doći do saradnje sa Zagrebom, vrlo uskoro…

Foto: M-ishka
Brend možete pratiti i na društvenim mrežama – Facebooku i Instagramu

Učitati još
Zatvori