Minimalistički nakit Monocrafft

monocrafft5

Na modnoj sceni posljednjih je sezona vrlo primjetan trend napuštanja upadljivog, robusnog i šarenog nakita kojem smo pridavali prefiks ‘statement’ i okretanja onom mnogo decentnijem i minimalističkom, koji nježno upotpunjuje modni stil svakog pojedinca. Na tragu velikog ‘booma’ upravo ovakvih komada asesoara, svoj je brend Monocrafft pokrenula nizozemska dizajnerica Merrel Westhoff, koja je svoj idealni dizajnerski izričaj pronašla upravo u minimalizmu.

monocrafft6

Zašto je minimalistički nakit danas toliko popularan? Vjerojatno iz razloga što se modna publika sve više okreće pragmatičnosti i praktičnosti i zbog toga što je ovakav nakit jednostavnog, nepretencioznog i bezvremenskog dizajna, a to znači da ćete ga moći nositi danas, ali i za deset godina; u uredu, kao i u noćnom izlasku.

monocrafft4

Merrel je napustila sigurnost stalnog posla nakon što je shvatila da je rad na puno radno vrijeme više ne ispunjava i pokrenula vlastitu priču, ručno oblikujući nakit u procesu koji danas opisuje iznimno terapeutskim. Sav njen nakit osmišljen je i dizajniran isključivo u Nizozemskoj, a inspiraciju za njega dizajnerica crpi iz antičkih vremena i kultura, ali i iz gradova koje posjećuje i glazbe koju sluša.

monocrafft3

Svaki komad iz Monocrafft kolekcija izrađen je od srebra, 14-karatnog zlata i 14-karatnog ružičastog zlata, a nakit uključuje delikatne ogrlice, naušnice i prstenje, kao i popularne chocker ogrlice edgy duha. Dizajnerica predlaže nositi pojedine komade samostalno ili ih slojevito slagati i originalnim kompozicijama ukrašavati vrat, zapešća i prste. Monocrafft nakit prodaje se u Amsterdamu, Londonu, New Yorku i Los Angelesu, a nabaviti se može i putem stranice brenda.

monocrafft10

monocrafft9

monocrafft12

monocrafft

monocrafft13

monocrafft7

monocrafft8

monocrafft11

Foto: Monocrafft

0