Novi hrvatski brend minimalističkog stila

Novi hrvatski brend minimalističkog stila

Mateyaneira

U slučaju da njegujete ‘manje je više’ kredo kada je moda u pitanju, Mateyaneira je novo dizajnersko ime koje ne smijete propustiti. Iza brenda stoje dvije mlade magistrice modnog i produkt dizajna – Mateja Dujić i Neira Sinanbašić. Iz želje da stvore jednostavan, ali pamtljiv dizajn, bez uplitanja u komplicirane forme, slojeve, uzorke i boje, stvaraju vrlo snažne i bezvremene komade visoke mode, njegujući minimalističku estetiku i vrijednosti.

Mateyaneira

Prva kolekcija CUT nosi ime koje sugerira smiren, praktičan dizajn, lišen svega suvišnog, pritom naglašavajući pročišćenost dizajnerskog rješenja i auru jednostavnosti svakog komada.
Čiste linije, oštri rezovi i upotreba samo bijele i crne, grade dvije linije ove kolekcije: jednu malo slobodniju i zaigraniju, idealnu za trenutke kada želite zablistati u svoj svojoj posebnosti, dok druga teži maksimalnoj jednostavnosti i udobnosti svakodnevnog nošenja.

Mateyaneira

Monotonija po pitanju odabira boja vješto je razbijena odabirom materijala: svaki komad visokokvalitetne kože, svile, kašmira, vune i viskoze, svojom teksturom nadomješćuje izostanak dinamike u koloritu i kroju. Svaki odjevni predmet izrađen je ručno, s mogućnošću prilagodbe specifičnoj građi klijenta. Kao rezultat vrlo predanog pristupa svakom pojedinačnom komadu, čitava kolekcija odiše dubokim osjećajem vrsnog majstorstva i luksuza. Izvjesnim minimalnim intervencijama na samom kroju stvoren je originalan otklon od standardnog kroja odijela, haljine, hlača. Tako poslovna odjeća postaje chic, a udaljava se od svog često pomalo dosadnog i utegnutog karaktera.

Fotografije prve kampanje potpisuje Franjo Matković, make-up Dajana Pajkić, a za kosu je zaslužan Mijo Majhen.

Mateyaneira

Mateyaneira

Mateyaneira

Mateyaneira

Učitati još
Zatvori