Marija Kulušić predstavlja kolekciju
za proljeće/ljeto 2016.

Dizajnerica Marija Kulušić predstavlja novu kolekciju za proljeće/ljeto 2016. Kolekcija obiluje skulpturalnim formama, voluminoznim, teškim i krutim naborima koji ju dodatno dramatiziraju te unose dinamiku u pokretu. Korištene su razne tehnike, poput ručnog veza, nabiranja tkanina i uplitanje konopa u tekstil sasvim spontanim procesom što čini svaki novi model unikatom.

IMG_0730w

Potaknuta radom skulptora i slikara, Jean Arp-a, posebice serijom skulptura pod nazivom “Human Conretion”, siluete koje dominiraju kolekcijom su skulpturalnih formi uz dodane krute i voluminozne nabore. Jean Arp-ovo slikarstvo poslužilo je kao polazište u dovršavanju i obradi tekstila kao i slična paleta boja, poput crne, crvene, bež i bijele boje.

IMG_0020w

Kao suprotnost pamuku i laganom tilu odabrani su i tekstilni materijali kojima namjena nije odjevna već je orjentirana na uredjenje interijera, ali to odjevne predmete poput kaputa čini još otpornijima i dugotrajnijima te još više ističe kontrast između upotrebljenih materijala. Fotografije su snimljene u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika na različitim lokacijama, bez intervencije u prostoru.

IMG_0866w

Za fotografije je zaslužan Jure Perišić, a make up potpisuje vizažistica Petra Sever dok se ovaj put u ulozi modela pojavljuje se Sara Biuk.
Kolekcija je dostupna na upit, a za ostale informacije uputite se na web adresu dizajnerice.

IMG_0905w

IMG_0780w

IMG_0893w

IMG_0688w

Preporuka

Zatvori