Maleni Orašar kao odlična sitnica za ispod bora

Maleni Orašar kao odlična
sitnica za ispod bora

Orašar

U Radićevoj ulici, iza vrata autorske radionice nakita Lapidarium krije se mali svijet orašara. Razlog tome blagdanska je kolekcija nakita proizvedena u ovoj čarobnoj radionici. Okosnica ove kolekcije je lik orašara koji u obliku privjeska, naušnica i narukvica dolazi u različitim bojama. Maleni orašar pravi je simbol blagdana i idealni poklon našim najdražima pod bor.

orasar-lapidarium-5

Orašar je najpoznatiji božićni lik

Po tradiciji, orašar je drveni lutak koji sjedi ispod božićnog drvca i čuva uspomene iz djetinjstva. Upravo zato, s godinama je postao jedna od najdražih figurica i zaštitni znak blagdanskog razdoblja, te su mu u Lapidariumu ovih blagdana odlučili posvetiti cijelu kolekciju. Vrijedne ruke Lapidarium autorske radionice izradile su malog orašara inspirirane lanjskom suradnjom s Muzejom za umjetnost i obrt.

orasar-lapidarium-6

Privjesci, naušnice i narukvice

Izrađen je od srebra te ručno emajliran, a u ponudi se nalazi u različitim kombinacijama boja. Balet Orašar nezaobilazna je tema božićnog razdoblja, najuže povezana s dječjim svijetom odrastanja, mašte i snova. Potaknuti upravo tom pričom u Lapidariumu su stvorili svoj mali svijet orašara čiji komadi su idelani božićni poklon za sve generacije.

Orašar Lapidarium

Orašar privjesci mogu se po cijeni od 250 kn pronaći u Lapidariumu u Radićevoj 10, Muzeju za umjetnost i obrt, te dućanu Market u Frane Petrića 3.

Učitati još
Zatvori