Lako ostvarive kombinacije ispod moćnog kaputa

Topli kaputi i jakne u hladnim danima igraju glavnu ulogu u svakoj kombinaciji radi čega ćemo se često osloniti na njih i prepustiti im da sami ispričaju cijelu modnu priču. Ove sezone, vrijeme je da se potrudimo i oko kombinacije koju ćemo ogrnuti omiljenim kaputom ili najtoplijom jaknom i damo joj da zasja svaki put kad proviri ispod kaputa.

Iako su mogućnosti bezbrojne i bezgranične, postoji nekoliko kombinacija koje će ove sezone jednako dobro izgledati same za sebe kao i s prebačenim kaputom preko njih. Njihova tajna, koju su već otkrile mnoge trendseterice i modne blogerice, leži u spoju jednostavnih linija i zanimljivih detalja, trenutno trendi i bezvremenski klasičnih komada.

Na prvi pogled sređene do zadnjeg detalja, no zapravo, suprotno tome, obojene najčešće neutralnim bojama i nastale spojem tek dvije ili tri stvari, one su savršena podloga za svaki kaput, nebitno radi li se o crnom kaputu strogih linija, mekanom teddy modelu, kaputu s leopard uzorkom ili nekom drugom, poput onog s uzorkom leoparda, statement kaputu. U nastavku sam donosimo te svakodnevne i jednostavne kombinacije koje će, nebitno kojim kaputom ih zaogrnete, savršeno pristajati hladnim danima ispred nas.

CRNA MINI KOŽNA SUKNJA + BIJELA DOLČEVITA + GLEŽNJAČE

Kombinacija u koju su se ovu sezonu zaljubile sve it djevojke spaja dva zapravo vrlo basic komada: bijelu dolčevitu i mini suknjom od crne kože. No, zanimljiva igra tekstura pletiva i kože, osobito one sjajne, ovu toliko jednostavnu kombinaciju pretvaraju u stiliziranu podlogu za svaki kaput. Kao šećer na kraju ovoj kombinaciji, jednako primjerenoj za dnevni i večernji look, dodajte komad, dva decentnog nakita i mrežaste najlonke.

SVIJETLE TRAPERICE + SIVI DŽEMPER + TENISICE/ČIZME NEUTRALNE BOJE

Od ležerne kombinacije popularnih klasičnih svijetloplavih traperica i omiljenog sivog džempera ove sezone mnogi od nas neće se odvajati jer njezina udobnost i lako spajanje za svakim kaputom uvijek će biti točan odgovor na izazov dana ispunjenih s tisuću obaveza, ali i vikenda ispunjenog ljenčarenjem i ispijanjem kava. Za sređeniji izgled birajte par luksuznih čizama kao kontrast inače vrlo opuštenoj kombinaciji. No, završite li look omiljenim parom tenisica shvatit ćete da ne postoji ništa udobnije i bolje.

CRNE HLAČE OD SJAJNE KOŽE + T-SHIRT + STATEMENT ČIZME

Nakon prevlasti mat efekta, na modnoj su se sceni pojavili modeli skinny hlača i oni širih nogavica od sjajne kože koji neodoljivo podsjećaju i nose dio seksipila latex materijala. Ovaj statement model hlača primirite jednostavnom T-shirt majicom, prebacite kaput i stvorili ste kombinaciju u kojoj ćete izgledati jednako dobro neovisno o tome jeste li krenuli u dnevni shopping ili večernji izlazak.

MONOKROMNA KOMBINACIJA U NEUTRALNOJ BOJI

Jednostavnost monokromnih kombinacija u neutralnim bojama dozvolit će vam da izgledate besprijekorno čak i kad za spremanje imate samo nekoliko minuta. Spojite dva komada iste boje, preko prebacite prvi kaput koji dohvatite i spremni ste za izlazak. Pripazite samo da ako spajate istu boju u različitim nijansama, birate nijanse koje u sebi sadrže isti pigment jer spajanjem nijanse s toplijim, bežastim pigmentom s onom hladnog, plavičastog postići ćete upravo suprotni rezultat. Bijela i crna boja tako su najzahvalnije za monokromne kombinacije, no jednako dobru će ulogu odigrati siva i boja devine dlake.

Kaputi u street stye kombinacijama Tjedna mode u Parizu 3

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

0