Lagane hidratantne kreme koje ljeti neće dodatno zamastiti masnu kožu
Lagane hidratantne kreme koje ljeti neće dodatno zamastiti masnu kožu

Lagane hidratantne kreme koje ljeti neće
dodatno zamastiti masnu kožu

Ako pitate bilo koga s masnom kožom kako se brinuti o takvom tipu kože, vjerojatno će reći da je izuzetno teško. Naravno isto će vam reći i oni sa suhom kožom kao i oni s mješovitom. I svi su oni u pravi. Svaki tip kože iziskuje različitu njegu i vrste proizvoda. U ovom tekstu ipak ćemo se fokusirati na masnu kožu koja je dodatno teška ljeti kada krenu visoke temperature. Uz sebum koji koža pojačano luči tu je sada i znojenje i zadnje što želimo su proizvodi zbog kojih ćemo se još više sjajiti. No prije što krenemo na bilo koje druge pripravke, trebamo proći osnove. Zato smo popisali hidratantne kreme za masnu kožu koje su dovoljno lagane da ljeti dodatno ne zamaste lice.

To što je koža masna ne znači da joj ne treba hidratacije, baš naprotiv. Upravo masna koža često je i dehidrirana, a upravo to dovodi i do pojačanog lučenja sebuma. Zato je bitan skincare. Kožu treba pravilno i dubinski hidratizirati, ali pritom paziti na to kakvi su sastojci proizvoda koje biramo. Masnim kožama zaista ne trebaju još masnije kreme. One teške i guste teksture zaboravite, pogotovo ljeti. Okrenite se onim laganim kremama, a dobra opcija su i gel kreme, emulzije i fluidi namijenjeni vašem tipu kože.

Sebum nije zlikovac

Znamo sada da se mnogi koji imaju masnu kožu ne bi složili s ovim naslovom, ali zaista je tako. Sebum našu kožu čini mekom i sprječava isušivanje. Problem nastaje kada se on prekomjerno izlučuje, a to može biti genetski, zbog hormona, lijekova, stresa… Sve to, ipak, nije nerješiv problem ako pravovremeno i pravilno njegujemo masnu kožu. Osim toga, otkrit ćemo vam jednu tajnu, koja i nije tako tajna, masna koža manje je sklona nastajanju bora.

Ako niste sigurni je li vaša koža masna, ovo su neki od glavnih znakova:

  • proširene pore
  • česta pojava prištića
  • miteseri
  • tamne mrlje
  • odmah nakon čišćenja pojavljuje vam se osjećaj suhoće, no vrlo brzo koža opet postane masna

Ključni koraci u njezi masne kože svakako su čišćenje lica, piling i hidratacija. Važno je naglasiti da s pilingom ne smijete pretjerivati jer ćete kožu dodatno isušiti, a to znači da će koža proizvoditi više sebuma. Također, izbjegavajte pranje lica sapunom, ponovo zbog prekomjernog isušivanja. U nastavku donosimo kreme za masnu kožu koje je ljeti neće dodatno zamastiti.

Učitati još
Zatvori