Kultni brend espadrila osvaja i ove sezone

castaner12

Kada pomislimo na ljeto, obuća koja se nameće kao logičan sinonim definitivno su espadrile. One su klasik koji svaku topliju sezonu čini potpunom, a svoje kompletne kolekcije posvetili su im i neki od najpoznatijih modnih brendova na svijetu.

Jedan od njih je Castañer, modni potpis i tvrtka čiji počeci sežu još u 1776. godinu, kada je rođen prvi proizvođač espadrila u obitelji – Rafael Castañer. Istim poslom nastavili su se baviti i njegovi nasljednici, a nakon otvorenja prve službene radionice brenda u 1927., Castañer espadrile nosili su vojnici u Španjolskom građanskom ratu. Drugi bitan trenutak za brend događa se u 70-im godinama prošlog stoljeća, kada ga na jednom modnom sajmu primjećuje Yves Saint Laurent i tu započinje suradnja s brojnim modnim kućama, koje su upravo od Castañera naručivali espadrile za svoje modne revije.

Prvu trgovinu Castañer otvara 1994. godine u Barceloni, a zatim su uslijedili i butici u Madridu, Parizu i Saint Tropezu, pa je uskoro sav jet-set nosio upravo ove espadrile na svojim glamuroznim ljetovanjima. Zavidnu kolekciju ovih espadrila ima Alexa Chung, a često se mogu susresti i na Rosie Huntington-Whiteley, koje nisu odoljele ovom kultnom klasiku.

castaner14

Jednostavni modeli espadrila s ravnom ili na punu petu od pletene špage osnova su koja na novu razinu dolazi upotrebom upečatljivih boja i detalja, baš kao što je slučaj i u ljetnoj Castañer kolekciji koja upravo osvaja scenu. Najljepše modele donosimo u galeriji, a ponudu brenda pobliže istražite u njegovom webshopu.

Foto: Instagram, Castañer

0