Jeste li odabrali svoj ključni komad od baršuna?

Odjeća od baršuna, u prošlosti smatrala se luksuznom, a danas se taj simbol elegancije vraća na velika vrata. Može se izraditi od više materijala, najbolji je dobiven od svile, a sintetički baršun izrađuje se od umjetnih vlakana ili od kombinacije prirodnih i umjetnih materijala.

velvetpost

Baršun od prirodnih materijala dobiva se od svile ili od pamuka. Svileni je bolji i skupocjeniji. U prošlosti se dobivao tkanjem na tkalačkim stanovima u dugom i skupom procesu. Nosili su ga plemići i bogati trgovci, a danas ga nose sve poznate fashionistice, čime je zasluženo dobio status materijala sezone. Pliš nije rezerviran samo za svečane prigode ili noćne izlaske, u dnevnim varijantama izgleda odlično na sakoima, tunikama, košuljama i jaknama…

Moda se stalno vrti pa smo i ove sezone svjedoci povratka luksuznih materijala i zagasitih tonova odjeće. Modne kuće Burberry, Lanvin, Dolce&Gabbana i Armani inspiraciju su pronašli u 80-im godinama, a na scenu su vratili vintage stil. Chloe, Pucci i Alexander Wang također su se poigrali s modelima od baršuna. Kod kombinacija s baršunom trebate paziti na ostale materijale i boje kao i na make up. Donosimo komade od baršuna koje morate imate ove jeseni!

0