Kako kombinirati slip haljinu i u ovoj sezoni

Kako kombinirati slip haljinu i
u ovoj sezoni

Slip haljina jedan je od povratnika stila 1990-ih godina čiji se komadi posljednjih sezona izvlače iz naftalina. Zapravo nikad nije ni nestala, reciklirala se s vremena na vrijeme u nekim ikoničnim lookovima poput onog Sarah Jessice Parker iz serije Seks i grad, no ovog je ljeta viđamo češće nego inače.

Proslavile su je Kate Moss, Gwyneth Paltrow, Winona Ryder na crvenim tepisima i tulumima tih 90-ih, a iako je prvobitno dizajnirana početkom stoljeća da se nosi isključivo kao donje rublje, dokazala je da može funkcionirati kao upečatljiv samostalan komad u raznim kombinacijama.

Može biti iznad koljena ili ispod, s prorezom ili čipkom, otvorenih ili zatvorenih leđa, ali najvažnije karakteristike su svilenkasti materijal i tanke bretelice.

Možda svoj primjerak iz ljetnih kolekcija već imate i sad se pitate kako s njime prijeći u jesen, a možda još uvijek gledate svoju idealnu slip haljinu u trgovini i neodlučno razmišljate kako je uopće nositi u svakodnevnim prilikama kad je tako nježna i delikatna, gotovo kao spavaćica. Zahvaljujući brojnim blogericama koje su implementirale svoje ideje u ovaj komad, možete se inspirirati za nadogradnju u svom stilu.

Dok je još toplo, samostalno, uz natikače i tenisice, s polaganom tranzicijom u gležnjače i preko majice kratkih rukava u pravom grunge stilu 90-ih, pa zatim uz traper jakne, kožne jakne, duže kapute, pletiva, preko traperica… Jakna oko struka umanjuje njenu svečanu notu i pretvara je u svakodnevni komad, pletivo i dugi kaputi daju opreku delikatnosti haljine, a kad baš želite potpuno večernji look onda su tu visoke pete. Pogledajte ideje u nastavku!

Slip haljina + tenisice

Slip haljina + natikače

Slip haljina + gležnjače

Slip haljina + majica kratkih ili dugih rukava

Slip haljina + duge hlače

Slip haljina + pletivo

Slip haljina + jakna (kožna, traper, bomber) ili kaput

Slip haljina + cipele na petu

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori